Potraviny zdražovat nebudeme, slibuje Sobotka

12.03.2013 16:39

Nynější předseda ČSSD Bohuslav Sobotka jede na volební sjezd své strany bez protikandidáta a s velkou šancí, že se stane příštím premiérem. iDNES si všímá, co jeho ústy ČSSD nabízí občanům.

Potraviny zdražovat nebudeme, slibuje Sobotka
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

"Naše vláda potraviny a další zboží a služby zdražovat nebude. Lidé mohou počítat s tím, že sazby DPH nepůjdou nahoru," řekl iDNES.cz před sjezdem Sobotka. Sociální demokraté jsou podle průzkumů favoritem příštích voleb. Sjezd svolávají pod heslem "Nový začátek pro naši zemi".

Sobotka podle iDNES.cz chce přehodnotit politiku pravicové vlády orientovanou na škrty a tempo snižování schodku hodlá více přizpůsobit ekonomické situaci, aby škrty nepodlamovaly hospodářský růst. Zároveň ČSSD plánuje výrazně změnit daně, znovu zavést progresivní zdanění s více sazbami, druhou sazbu daně z příjmu pro firmy a přehodnotit koncept důchodové reformy, který prosadila vláda Petra Nečase.

Vládnutí s tolerancí komunistů je podle Sobotky přijatelné

iDNES.cz dále prozrazuje, že Sobotka jasně zopakoval, že vládnutí závislé na komunistech už pro jeho stranu není tabu: "Pokud by v příští Poslanecké sněmovně měla většinu současná parlamentní levice, to znamená ČSSD a komunistická strana, tak si dovedu představit menšinovou vládu tolerovanou pouze komunistickou stranou."

První místopředseda ČSSD Michal Hašek, má v pohledu na komunisty trochu jiný názor. "Pokud půjdeme do menšinové vlády, budu určitě podporovat, aby to bylo s průřezovou podporou více stran ve Sněmovně," řekl iDNES.cz Hašek.

Prezident a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman v pátek do Ostravy na sjezd ČSSD přijede jako jeden z vážených hostů a bude mít vlastní projev.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

18:37 Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

Od roku 2010 až do roku 2030 vynaložíme jeden bilion korun na dotacích do solárů. „Tohle je ekonomik…