Povolit velké akce? Zatím nejsme tak daleko, varuje ministr Arenberger

16.04.2021 13:53

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Petr Arenberger předstoupil před veřejnost a popsal lidem stávající epidemickou situaci. Na rovinu prohlásil, že v oblasti kultury lidé nemají čekat žádné brzké rozvolňování. „Nemohu zatím nic slíbit, byl bych velmi opatrný,“ oznámil již čtvrtý ministr zdravotnictví v barvách hnutí ANO za poslední rok.

Povolit velké akce? Zatím nejsme tak daleko, varuje ministr Arenberger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

V České republice nárůst nově nakažených koronavirem zpomaluje, reprodukční číslo koronaviru se pohybuje na hladině 0,8. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger však varuje, že lidé ani přes postupné zlepšování nemohou čekat žádné velké koncerty.

„Musíme postupovat obezřetně a to i v souladu s tím, co slyšíme v Poslanecké sněmovně. Zatím nejsme tak daleko, abychom třeba příští týden mohli povolit nějakou pilotní akci podobnou těm, jaké už proběhly v zahraničí. Někdy s dobrým, někdy se špatným výsledkem,“ upozornil Arenberger před kamerami ČT.

Šéf resortu zdravotnictví prý v tuto chvíli nechce nic slibovat. Prioritou je podle něj návrat dětí do škol a udržení dětí ve škole. Ve všem ostatním ministr nabádá k opatrnosti. „Sdružování osob je jeden z velmi rizikových faktorů,“ pravil ministr.

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová oznámila, že hygienici již zintenzivnili kontroly ve firmách i v domácnostech, jak se testuje a jak lidé dodržují karanténní opatření.

„Pokud dostaneme nějaký podnět, že nějaká osoba nedodržuje izolaci, tak ty vždycky zkontrolujeme, ale ten zbytek, tam je ten výběr zcela náhodný,“ prozradila Svrčinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…