Pozornost Ukrajině. Pořád! Zelenskyj odhalil plán

07.06.2022 8:04

Poštovní známky. I ty nám pomohou ubránit naši zemi! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům i ke světu.

Pozornost Ukrajině. Pořád! Zelenskyj odhalil plán
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu promluvil ke svým spoluobčanům i ke světu. Tentokrát na prvním místě poděkoval novinářům, kteří podle něj odvádějí pořádný kus práce, aby si lidé mohli přečíst o situaci na ruskou válkou sužované Ukrajině.

„Dnes jsem ocenil korespondenty a pracovníky médií, kteří nyní pracují na bojišti. Také jsem předal ocenění příbuzným těch, kterým válka vzala život. Od 24. února bylo zabito 32 pracovníků médií. Tento seznam obsahuje různé biografie, různé osobní příběhy. A nejen občané Ukrajiny. Dnes se při speciální ceremonii v prezidentské kanceláři vzpomínalo na všechny. Jejich památku uctili minutou ticha,“ oznámil krátce před půlnocí.

Po novinářích poděkoval britskému premiérovi Borisi Johnsonovi za pomoc, kterou ostrovní království poskytuje Ukrajině. Především za zbraně, které teď pomáhají chránit životy Ukrajinců. Ve stejném duchu poděkoval také polskému prezidentovi Andrzeji Dudovi.

„S Andrzejem byla projednána i otázka statusu kandidáta pro Ukrajinu, což je v současnosti klíčové politické téma. Na rozhodnutí Evropské unie o naší žádosti čekáme v následujících týdnech. Věřím, že to bude rozhodnutí nejen o Ukrajině, ale i o celém evropském projektu. O tom, zda má budoucnost jako skutečně silný svaz,“ poznamenal Zelenskyj.

Prozradil, že chystá další sérii promluv k politikům z různých zemí světa, aby udržel jejich pozornost u ruské agrese proti Ukrajině a aby pro svou zemi získal maximální možnou podporu. „Každý moderní člověk dobře ví, jak média fungují. Je velmi těžké dlouhodobě sledovat jedno téma. Aby se pozornost věnovaná Ukrajině, našemu boji za svobodu, nesnižovala, musí všichni dál mluvit o tom, co se děje. Prosím o sdílení informací. Podporujte naše potřeby,“ požádal všechny diváky sledující jeho videa.

Zdůraznil, že nemá na mysli jen politické snažení. Prý má na mysli vše pozitivní, co může udržet pozornost u ukrajinské otázky, ať už jde o zprávy z byznysu či z kultury.

„Jednoduchý příklad – dnes mi byly předloženy poštovní známky vydané ve Španělsku na podporu Ukrajiny. Může se zdát, že poštovní známka nemůže nic změnit. Ale je to symbol pozornosti věnované našemu boji, který uvidí miliony lidí. Vytvářet takové symboly, podněcovat k vytváření takových symbolů, mluvit o Ukrajině a podporovat rozhovory o Ukrajině – to je to, co nám pomůže při jednáních se zástupci států o konkrétní důležité pomoci, kterou Ukrajina dnes potřebuje,“ řekl ukrajinský prezident.

Přiznal, že pokračují tvrdé boje o Severdoněck, ale zdůraznil, že ukrajinští vojáci se nevzdávají ani tam, ani na jiných místech. Prý tvrdě bojují.

„Je 103. den – a ukrajinský Donbas stojí. Stojí pevně. Děláme vše pro obranu i ve směru Záporoží a Mykolajiv. Jsem vděčný každému, kdo snáší silný tlak okupantů a brání náš stát,“ pravil ukrajinský prezident.

Nakonec opět složil hold i těm, kteří za svobodu Ukrajiny položili život.

„Věčná sláva všem našim hrdinům! Sláva Ukrajině!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…