Pracovní tábory pro separatisty a topení zvířecím trusem. To podle Ransdorfa může čekat Ukrajinu

04.09.2014 12:13

Zima se blíží, varuje europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf. Letos prý mohou nedostatek tepla pocítit nejen lidé na válčící Ukrajině, ale i v Evropě. Dohody o dodávkách ruského plynu na kontinent totiž vůbec nejsou jisté, což si prý uvědomuje i příslušný komisař Oettinger.

Pracovní tábory pro separatisty a topení zvířecím trusem. To podle Ransdorfa může čekat Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Anketa

Co si myslíte o západních sankcích proti Rusku?

hlasovalo: 41872 lidí

Ten se sice snaží svalit vinu na Vladimira Putina, ale podle Ransdorfa je problém na ukrajinské straně. Ví to prý i ukrajinský ministr energetiky Prodan, který se již v minulosti účastnil jednání s Ruskem a zná smlouvy, které Ukrajina podepsala.

Ukrajinská vláda má řadu plánů, jak nedostatku plynu čelit, a podle Ransdorfa je jeden šílenější než druhý. Nahradit plyn elektřinou z uhlí nepůjde, protože této nerostné suroviny mají na Ukrajině také nedostatek. Kvůli válečným událostem bylo uzavřeno už 35 dolů. A tak premiér Jaceňuk spřádá fantastické plány na dovoz uhlí z Vietnamu, pálení kukuřice, trávy, dokonce zvířecích exkrementů. Nebo na spalování dřeva, kromě kácení se má vykupovat i to kvalitní nábytkové, protože nábytek od truhlářů beztak nikdo nekupuje. Přesto všechno se reálně očekává čtyřměsíční výpadek elektřiny.

Celý komentář Miloslava Ransdorfa ZDE.

Humanitární pohroma přitom podle europoslance nastala již dnes. Z Doněcku podle starosty města uteklo již skoro půl milionu lidí, plná třetina obyvatelstva. Celkem je v Rusku oficiálně evidováno již přes milion uprchlíků z Ukrajiny. Ukrajinská národní banka již nemá příliš možností, jak se vyhnout krachu.

Scénáře zahraničních expertů pro Ukrajinu jsou čím dál černější. Američtí experti prý dokonce měli pro Ukrajinu připravený plán na poválečnou obnovu východu země, který počítal s využitím „převýchovných“ koncentračních táborů pro separatisty. Tento plán však maří prostý fakt, že povstalecké jednotky začaly vítězit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…