Praha 7 plánuje letos investovat v akčním plánu 180 milionů Kč

22.02.2019 16:09

Praha 7 plánuje letos investovat v akčním plánu téměř 180 milionů Kč. Peníze půjdou mimo jiné na projekty ve školství, zdravotnictví, sociální oblasti či do bytového fondu. Vyplývá to z akčního plánu pro letošní rok, který schválili zastupitelé. Kromě těchto investic plánuje radnice další projekty. Celková částka určená na investice se má letos vyšplhat přes 441 milionů.

Praha 7 plánuje letos investovat v akčním plánu 180 milionů Kč
Foto: Praha 7
Popisek: Praha 7

„Největší akcí, kterou v souladu s akčním plánem letos zahájíme, je rekonstrukce dlouhodobě nevyužívaného bytového domu v ulici Dobrovského. Dům je od roku 2013, kdy u něj byla zjištěna masivní nákaza dřevomorkou a narušení statiky, prázdný a neobyvatelný,“ sdělil mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. V minulém volebním období radnice připravila projekt a získala od magistrátu dotaci 28,9 milionu. „Po dokončení rekonstrukce nám přibude 15 bytů,“ uvedl Vokuš. Ty budou sloužit mimo jiné pro učitele, hasiče či policisty.

Dále investuje městská část 22 milionů do oprav domu v ulici Dukelských hrdinů. Stavení úpravy jsou plánovány také v domě v Tusarově ulici. Peníze vydá radnice také na opravy nebytových prostor a do digitalizace evidence majetku.

Peníze ve školství půjdou například do oprav škol. Rekonstrukce půdního prostoru je podle dokumentu plánována v Základní škole TGM, kde bude opraven rovněž sportovní areál a jídelna. Oprava střechy nad jídelnou a vyměněna okna v kuchyni se budou konat v ZŠ Františky Plamínkové. Peníze půjdou i na programovou kulturní nabídku pro žáky mateřských a základních škol.

Radnice podpoří proměny vnitrobloků a zaplatí také proměnu několika ulic, kdy vydá přes deset milionů Kč na proměnu ulice Janovského, předělána bude i Ovenecká a Františka Křížka. Nová stromořadí v součtu za pět milionů vzniknou v ulicích Schnirchova, Janovského a Šimáčkova. Do oprav chodníků vloží radnice přes šest milionů. Opravy čekají hned několik dětských hřišť, nejvíc peněz na to půjde na Ortenově náměstí.

Akční plán shrnuje konkrétní projekty, které chce radnice uskutečnit letos. „Akční plány na každý rok chceme také provázat s již zveřejňovaným rozpočtem až na úroveň faktur, aby občané věděli, jak jednotlivé projekty pokračují,“ uvedl mluvčí.

Praha 7 bude letos hospodařit s výdaji zhruba 754,3 milionu a příjmy 277 milionů korun. Rozdíl pokryje z vlastních zdrojů. Rozpočet na konci ledna schválili zastupitelé Prahy 7.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …