Praha je nejkrásnější město světa, oznámil Zeman diplomatům na uvítanou

27.10.2018 15:27

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou přijali dnes odpoledne na Pražském hradě zahraniční členy diplomatického sboru. Ambasadory ve svém úvodním proslovu přivítal Zeman v úspěšné zemi a pogratuloval jim, že mohou být velvyslanci právě v Praze, kterou označil za nejkrásnější město na světě.

Praha je nejkrásnější město světa, oznámil Zeman diplomatům na uvítanou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman v projevu při veřejné části schůzky v Rothmayerově sálu Pražského hradu především vyzdvihoval kvality Česka. „Vítejte v úspěšné zemi. Jak víte, Česká republika má nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii, nízkou kriminalitu, jsme také jedna z nejbezpečnějších zemí světa,“ řekl anglicky prezident.

Za diplomaty reagoval arménský velvyslanec Tigran Sejranjan, který poděkoval za přijetí v sále, jemuž dominuje socha prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Sejranjan ho označil za symbol demokracie, v projevu ocenil i někdejšího prezidenta Václava Havla či pokojné rozdělení Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …