Prasárna, kšeft exekutorů! Soukup láteřil nad zničenými životy

10.05.2019 10:45

Včerejší vydání pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa se neslo v duchu „oblepování republiky podle českých exekutorů“. Exekuce Soukup označil za jednu z největších „polistopadových prasáren“. Došlo i na bizarní příběhy, třeba o ženě, jež ukradla VIP kondomy a lubrikační gely v hodnotě šesti tisíc korun. „Holka podle mě měla perný víkend,“ okomentoval případ Soukup. A „perný víkend“ zřejmě neměla jako jediná. Na závěr totiž Soukup zmínil i demonstrace studentů za lepší klima, u nichž poukázal na jejich konání v pátek místo školy a tázal se, proč se většina z protestujících studentů nezapojila i do akce „Ukliďme Česko“ konané o víkendu.

Prasárna, kšeft exekutorů! Soukup láteřil nad zničenými životy
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Volejte šéfovi v Mých zprávách na TV Barrandov

Anketa

Jaký máte vztah k německému národu?

12%
69%
hlasovalo: 14835 lidí
V úvodu pořadu Soukup ukazoval srolované exekuční nálepky a řekl: „Tohleto je jedna z nejmocnějších pásek v České republice.“ Načež se začal oblepovat žlutou páskou a vyprávěl příběh muže, který si zapomněl odhlásit svoz odpadu po přestěhování a po roce mu přišla exekuce. A o dopravních podnicích, o nichž se zmínil ve velmi negativním duchu v souvislosti s exekucí na černé pasažéry. Připomněl taktéž případ devítiletého kluka z Hradce Králové, jenž dostal za jízdu načerno v tamější MHD předžalobní výzvu. „Náš stát je v exekucích báječný,“ vyřkl Soukup s tím, že šlo o naprostou prasárnu, jelikož dopravní podnik neinformoval rodiče dítěte.

„Ti hajzlové to nechali vyhnít, moc dobře věděli, že se bojí, tak to naskládali a poslali mu předžalobní výzvu. Normální prasata,“ dodal.

Jenom v Ostravě pošlou jízdy načerno dle Soukupa do exekuce přes 70.000 lidí, a v Praze 50.000. „Největší kšeft z toho mají ti exekutoři a advokáti,“ poukázal Soukup na to, že dopravnímu podniku náleží pouze škoda ve výši jízdného – ale pokuta, ten zbytek připadá na advokáta a exekutora. „Kdyby nic jiného, tohleto je jedna z největších polistopadových prasáren. To je prostě sprosťárna na lidech, v tomto případě na dětech,“ pokračoval s tím, že brzy asi začnou exekutoři oblepovat i děti.

„Já když si vzpomenu na ty dobytky...“ vrátil se Soukup k případu z Hradce Králové. A pak již pokračoval v dalším tématu. A to o dalším „buzerujícím orgánu z Česka“. Tentokrát se jednalo o mechanika, který byl sledován policií a v autoservisu jezdil s automobily, přestože měl zákaz řízení. Při vyprávění se Soukup dostal i k instituci Obvodního soudu pro Prahu 5, jejž kritizoval a neodpustil si poznámku: „Jéžiš, to budu mít malér. Nejdřív Česká televize a teď zas tohle. Až mě zas budou žalovat, tak bude malér,“ litoval ironicky svých slov Soukup. A poukázal na to, že jsou na území Prahy 5. Své vyprávění dokončil tím, že mechanik nakonec „seděl“, a po nějaké době ho osvobodil až Ústavní soud.

Foto: Repro TV Barrandov

Třetí z příběhů od Soukupa pro změnu řešil ženu, která ukradla VIP kondomy a lubrikační gely v hodnotě šest tisíc korun. „Holka podle mě měla perný víkend,“ glosoval Soukup s tím, že krádež se odehrála v pátek.

V závěru se Soukup zmínil i o záškoláctví – maskovaném coby tzv. „boj studentů o zlepšení klimatu“. „Zajímavé je, že ti studenti demonstrují vždycky v pátek,“ řekl s tím, že kdyby demonstrace pořádali v sobotu, tak nikdo zřejmě nepřijde... a že pravý důvod, proč se studenti účastní „boje za lepší klima“ je, že si prostě chtějí prodloužit víkend.

Soukup tím narážel na demonstraci, které se zúčastnily zhruba dva tisíce mladých lidí. Během minulého pátku se sešli v centru Prahy a místo školy se vydali pochodovat na protest, za lepší ochranu klimatu a snižování emisí. Z Malostranského náměstí, kde protestující přednesli své požadavky, se vydali na průvod centrem Prahy. Čeští studenti se touto akcí připojili k celosvětové iniciativě Fridays for Future. Mladí lidé s ní od loňského září v pátečních dnech stávkují po vzoru šestnáctileté Švédky Grety Thunbergové.

Foto: Repro TV Barrandov, exekučně zabavený Soukup

Celosvětové studentské stávky jsou inspirovány protestní akcí Grety Thurnbergové, která se v srpnu loňského roku rozhodla každý den sedět před švédským parlamentem a vyžadovala po vládě snížení emisí. Po švédských všeobecných volbách pokračovala ve stávkách každý pátek. Švédští levicoví poslanci ji za to nominovali na Nobelovu cenu za mír.

Soukupa evidentně pobavilo, že na demonstraci, věnující se globálnímu oteplování, bylo v květnu pět stupňů. Doplnil, že se sám o ekologii a klima zajímá, ale podobné demonstrace mu přijdou směšné. Připomněl též, podle něho smysluplnější, akci „Ukliď Česko“, na kterou už však tolik studentů nedorazilo, jelikož se konala o víkendu.

Celý díl pořadu můžete zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…