Prasárna proti mně, vmetl Andrej Babiš Sobotkovi s Kalouskem. A řekl, že změnil názor na...

25.04.2017 11:07

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nejprve tvrdil, že do voleb do Poslanecké sněmovny půjde z posledního místa kandidátky, čímž otestuje důvěru lidí. Nyní však otočil a v rozhovoru pro Novinky.cz připustil, že zřejmě bude lídrem středočeské kandidátky.

Prasárna proti mně, vmetl Andrej Babiš Sobotkovi s Kalouskem. A řekl, že změnil názor na...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Podle jeho slov jej na pozici lídra tlačí členové. „Zároveň pan Kalousek i pan Zaorálek se mi vysmívali a říkali, že se jich bojím, že s nimi nechci jít do debaty. Takže možná, abych ukázal, že se nebojím ani pana Kalouska, ani pana Zaorálka, tak budu asi lídr. Ale to ještě uvidíme,“ řekl Babiš.

Původní text ZDE

Babiš pak mimo jiné v rozhovoru hovořil o svých daňových záležitostech, které má ve Sněmovně vysvětlit v nejbližších dnech. On sám rozhodnutí dolní komory považuje za hroznou prasárnu a politický boj tradičních stran. „Dnes tady máme dva tradiční politiky, kteří se spojili – pan Kalousek a pan Sobotka – a postupují jednotně proti mně. A tuto pseudokauzu, kterou ČSSD stále živí, zapříčinili oni dva. Pan Kalousek udělal špatný zákon, pan Sobotka hlasoval proti zdanění dluhopisů. Mohl to udělat v březnu 2012. Oni mě oba teď pokrytecky kritizují, ale oni to zapříčinili,“ nebere si servítky Babiš. Rozhodnutí Sněmovny naplní a pošle dopis předsedovi Sněmovny Janu Hamáčkovi (ČSSD).

Hájí se však nadále tím, že vždy podnikal podle zákonů a byl podnikatelem, který bojoval za zájmy své firmy, na čemž nevidí nic nenormálního. Rozhodně si nemyslí, že by mu hrozilo odvolání ze strany premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

„Já jsem nešel do politiky proto, aby mě pan Sobotka zkoušel z mého podnikání, kterému on nerozumí, protože nikdy v reálném životě nepracoval. On je profesionální, kariérní politik, který nikdy nepostavil ani boudu, neřídil žádnou firmu a nerozumí tomu, co je firma. A jenom pokrytecky zneužívá tuto pseudokauzu,“ dodal.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…