Pravice jede. Formaci Trikolora Svobodní Soukromníci podpořil i prezident Klaus

08.10.2021 12:02

Formace Trikolora Svobodní Soukromníci se prezentuje jako jediná skutečná a autentická pravice. A několik hodin před volbami ji v tomto duchu podpořil i druhý prezident České republiky a někdejší tvůrce české pravicové politiky Václav Klaus.

Pravice jede. Formaci Trikolora Svobodní Soukromníci podpořil i prezident Klaus
Foto: David Hora
Popisek: Akce TSS (Trikolóra, Svobodní, Soukromníci) v Českých Budějovicích

Podpora pravicové formace Trikolora Svobodní Soukromníci (TSS) nabírá pár hodin před volbami na obrátkách. Kromě zářijového růstu volebních preferencí, ve kterých se TSS srovnala s dalšími menšími stranami, jako je Přísaha, ČSSD nebo KSČM, zvýšily její šance proniknout do českého Parlamentu také poslední předvolební debaty v České televizi, CNN Prima New i v Radiožurnálu Českého rozhlasu. Den před volbami podpořil Trikolóru také exprezident Václav Klaus, jehož syn společně s dnešní předsedkyní hnutí Zuzanou Majerovou Zahradníkovou Trikolóru před dvěma lety zakládal.

„Řekl jsem, že názorově jsou mi nejbližší postoje Trikolóry, protože ty postoje byly napsány mým synem a některými z nás,“ uvedl exprezident Václav Klaus v rozhovoru na XTV. Klaus se v rozhovoru zároveň tvrdě opřel do koalice SPOLU, kterou označil jako podvod na voliče. „Neočekávám výhru Pirátů, zavedli by komunismus,“ dodal bývalý prezident.

Jasnou podporu TSS již opakovaně vyjádřil prezidentům syn. „Také volím číslo 8. A dokonce si myslím, že Trikolóra Svobodní Soukromníci mají i naději. Respektive hlas pro Pekarovou, lidovce, Fialu, Babiše a Bartoše je propadlý na 100 %, stejně jako pro japonského podnikatele. Stejně nejde volit nic jiného,“ uvedl Václav Klaus ml. 

Zakladatel Trikolóry zároveň pochválil TSS za to, že se drží původních programových zásad. „Jsem rád, že se tohoto programu Trikolora Svobodní Soukromníci drží a upřímně věřím, protože většinu lidí znám osobně, že ho budou zásadově prosazovat. Jasně, kampaň je taková ostřejší. Třeba Zuzana Majerová Zahradníková a Libor Vondráček mají na plakátu tuším Ochráníme vaše auto – podporujeme spalovací motory, ale já to měl ve videu jen trochu inťošsky: Energetika se musí řídit fyzikálními a ekonomickými zákony, ne ideologií,“ dodal Klaus ml.

Již dříve se mezi výrazné podporovatele právě Libora Vondráčka, předsedy Svobodných a jihočeského lídra TSS, zařadilo několik velmi známých osobností. Vondráček, který jako vycházející pravicová hvězda zazářil v posledních předvolebních debatách na CNN Prima News, má jistý hlas nejen od zakladatele Zdravého fóra Jana Tománka, ale také zpěváka a velkého kritika vládních opatření proti covidu-19 Daniela Landy. „Budu volit lidi, které znám osobně, které se zasazovali o svobodu. Budou to Svobodní,“ uvedl Daniel Landa.

Kromě Landy veřejně podpořily formaci TSS také další osobnosti, např. frontman skupiny Žlutý pes Ondřej Hejma nebo zpěvák Daniel Hůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…