Pravice pokračuje ve sjednocování. Nový projekt Aliance pro budoucnost odstartoval

27.03.2021 19:20

Na české pravicové scéně pokračuje sjednocovací proces, od něhož si zúčastněné strany slibují jistější výsledek a konec velkého tříštění hlasů z minulosti. Dalším projektem, který se na politické scéně objevil, je Aliance pro budoucnost.

Pravice pokračuje ve sjednocování. Nový projekt Aliance pro budoucnost odstartoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Projekt Aliance pro budoucnost v současné době reprezentuje hned čtyři politické strany hlásící se k pravici. Pavel Sehnal, šéf samotné Aliance pro budoucnost, která tvoří základ celého bloku, nevylučuje možnost zapojení i dalších stran či hnutí.

“Před třemi lety jsem znovu obnovil značku Občanská demokratická aliance (ODA) a během této doby jsme sbírali zkušenosti. Politika je řemeslo a řekl bych, že obtížné řemeslo s velmi prapodivnými principy. Kandidovali jsme v celé řadě voleb, připomněl bych, že jsme postavili i vlastního prezidentského kandidáta, bývalého šéfa Škody Auto Vratislava Kulhánka. V komunálních volbách jsme postavili 15 kandidátek a sedm jich uspělo, máme starosty i místostarosty,” uvedl předseda Aliance pro budoucnost.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

Připomíná, že v minulosti mnohé strany s podobným programem kandidovaly proti sobě a hlasy voličů tak v podstatě propadaly a tomu by měl nový projekt zabránit. “Nyní jsou před naší zemí sněmovní volby a rozhodli jsme se, že bude nejlepší oslovit další podobné politické strany, mezi nimiž se v minulosti rozmělňovaly hlasy voličů a nabídnout jim společný projekt na jedné kandidátce. Vyšel nám v tom de facto vstříc i Ústavní soud, který se rozhodl narovnat podmínky,” pokračuje Sehnal.

“Protože stále není jisté, jak bude nový volební systém vypadat a opět by mohl nějakým způsobem menší strany znevýhodňovat, místo koalice jsme se domluvili kandidovat pod jednou značkou a tou je Aliance pro budoucnost. Brali jsme v potaz, aby v čele těch jednotlivých stran byli lidé s jasnými zkušenostmi z osobního civilního života. Zásadním faktorem je rovněž to, že jsme nechtěli pouze politické subjekty z Prahy, ale aby celý projekt byl rozkročen v rámci celé České republiky,” konstatuje Pavel Sehnal.

Aktuálně pod hlavičkou Aliance pro budoucnost kandiduje také Strana konzervativní pravice - Řád národa, Agrární demokratická strana a Demokratická strana zelených - za práva zvířat. 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…