Právníci: Pane Babiši, bohužel. Nevysvětlil jste to

24.03.2016 7:26

Podle právníků bylo včerejší vystoupení ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo nepřesvědčivé a bylo morální prohrou. Píše to server Novinky.cz.

Právníci: Pane Babiši, bohužel. Nevysvětlil jste to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Jak zkonstatovali oslovení právníci, Babišovo vysvětlení, že anonymní akcie v době přidělení dotace ve výši padesát milionů korun z Evropské unie vlastnily jeho dvě děti a švagr, je přinejmenším morální problém.

Anketa

Chcete po včerejším projevu Andreje Babiše na téma Čapího hnízda tohoto politika za premiéra?

71%
29%
hlasovalo: 13481 lidí

Dle názoru pražského advokáta Josefa Lžičaře Babiš například nevysvětlil, že nemohl mít vliv na to, jak bude farma fungovat. „Také přece nebudu dávat takové finanční prostředky do něčeho, když mi to pak nepatří,“ uvedl. 

„Má to dvě roviny. Jedna je morální, a tam je prohra. Aby se peníze investovaly v této věci do příbuzných a pak se získávaly dotace, to si vůbec nedovedu představit,“ řekl pro změnu advokát Jaroslav Ortman. Nyní je dle Ortmana na policii, aby zjistila, zda došlo ze strany Babiše či někoho dalšího k úmyslu způsobit dotační podvod. 

Původní text ZDE.

Druhou stránkou je podle něj právní rozměr, ve kterém je nyní úkolem policie zjistit, zda byl ze strany Babiše či někoho dalšího úmysl způsobit dotační podvod.

„Právně si budeme říkat, že nemají nic společného s Agrofertem, ale copak to nejsou propojené osoby?“ zeptal se další z oslovených právníků Jiří Matzner. Ten se přiklání k tomu, že šlo o tzv. odklonění peněz. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…