Praze hrozí kvůli smlouvě o Štvanici miliardová pokuta, tvrdí sdružení

14.12.2011 14:03

Sdružení Acta non verba tvrdí, že Praze hrozí až miliardová pokuta. Problém se týká výpovědi smlouvy o pronájmu ostrova Štvanice, která se odehrála před měsícem.

Praze hrozí kvůli smlouvě o Štvanici miliardová pokuta, tvrdí sdružení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Přibližně před měsícem rozhodla rada hlavního města o výpovědi smlouvy o pronájmu ostrova Štvanice. Firma Meridianspa tak nyní se svými právníky zvažuje další kroky. Podle sdružení Acta non verba hrozí Praze až miliardová pokuta.

To by ale musela společnost Prahu zažalovat. Vedení metropole i samotná Meridianspa to ale odmítají. Radní za ODS Aleksandra Udženija například tvrdí, že město smluvní podmínky neporušilo. Od smlouvy se odstoupilo kvůli tomu, že firma neposkytla „nezbytnou součinnost“ při předávání nemovitosti.

Proti sdružení Acta non Verba prý magistrát zvažuje právní kroky. "Aktivity jejího ředitele pana Vojtěcha Razimy opakovaně poškozují dobré jméno magistrátu hlavního města Prahy ve věci regenerace ostrova Štvanice," dodala Udženija.

S tím ale Razima nesouhlasí. Podle smlouvy prý může město dostat za každý měsíc její platnosti milionovou pokutu. Smlouva byla uzavřena na 88 let, z čehož plyne až částka kolem jedné miliardy. "Je také možné pokutu počítat za každý den prodlení, kdy ostrov nebyl předán firmě Meridian. To by pak smluvní pokuta za 88 let činila 1,6 miliardy korun. Snad je dokonce možné tyto pokuty sčítat," obává se Razima.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…