Praze ve skutečnosti nevládne Krnáčová, ale Kleslová s Březinou, spekuluje web Slonkové

15.04.2015 17:53

Praze ve skutečnosti nevládne primátorka Adriana Krnáčová (ANO), ale tandem sociálního demokrata Karla Březiny a Radmily Kleslové z hnutí ANO. Tvrdí to web Neovlivní.cz, založený investigativní novinářkou a bývalou šéfredaktorkou Mladé fronty Dnes Sabinou Slonkovou.

Praze ve skutečnosti nevládne Krnáčová, ale Kleslová s Březinou, spekuluje web Slonkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Web uvádí, že nedávný neúspěšný pokus o sesazení Adriany Krnáčové naplno odhalil to, co insideři vědí už delší dobu. Pozice pražské primátorky je tak slabá, že ani členům vlastního klubu ANO nestojí za to, aby její jméno veřejně hájili. „Předseda klubu ANO Michal Hašek nejenže se své primátorky nezastal, ale většinu času dokonce ani nebyl v jednacím sále,“ upozorňuje investigativní web s tím, že Hašek v sále ani být nemusel. Dohoda o setrvání Krnáčové ve funkci totiž už byla dávno před hlasováním uzavřená. „A sjednali ji dva faktičtí vládci města – socialistický matador Karel Březina a Radmila Kleslová, blízká spolupracovnice Andreje Babiše,“ uvádí web.

Skutečnost, že Adriana Krnáčová Prahu neřídí a místo ní vládne zmiňovaný tandem, prý vyplynula z dlouhodobého pátrání zmíněného webu.

Březina a Kleslová si prý hlídají všechna klíčová rozhodnutí spojená s penězi. Jejich jména například padají v souvislosti s chystaným desetiletým tendrem na svoz odpadu za zhruba 13 miliard korun, na němž do značné míry závisí přežití podniku Pražské služby, kde je město majoritním vlastníkem.

Kleslová se prý také aktivně zapojuje do přípravy pražských stavebních předpisů. Jak ona, tak Březina byli také nominováni do grantových komisí města.

Nástup Kleslové a Březiny údajně usnadnila sama primátorka Krnáčová, která vyklidila pozice. Přitom ještě z kraje roku média psala o napjatém vztahu s Kleslovou. „Primátorka vzdala boj s Kleslovou, ví, že ho u Babiše nemůže vyhrát,“ uvedl prý člen vedení města, který je o zákulisí pražské politiky detailně informovaný.

  • Celý text najdete ZDE

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…