Pražská topka se mění. Řídit ji bude primátor s náměstkem Vávrou

05.09.2013 22:24

Novým předsedou pražské TOP 09 se stal první náměstek primátora Jiří Vávra. Ve čtvrtek jej hladce zvolil krajský sněm. Byl jediným kandidátem. Trojici místopředsedů tvoří pražský primátor Tomáš Hudeček, který patrně stane v čele pražské kandidátky TOP 09 pro příští komunální volby, radní Jiří Pařízek a starostka třetí městské části Vladislava Hujová.

Pražská topka se mění. Řídit ji bude primátor s náměstkem Vávrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček a Jiří Vávra

Všichni jsou řadovými místopředsedy, funkce prvního místopředsedy vytvořena nebyla. Ve vedení pražské TOP 09 nastává výrazná obměna. Dosud ji vedl František Laudát, prvním místopředsedou byl Daniel Korte, místopředsednický post měl kromě Hudečka i bývalý starosta Prahy 5 Radek Klíma. Laudát a Korte do vedení strany znovu nekandidovali, podle očekávání se ale objevili na kandidátce do předčasných parlamentních voleb. Nominaci na posty místopředsedů dostali také Martin Plíšek z Prahy 4, Pavlína Hájková z Prahy 10 a Klíma. Ve volbě ale neuspěli.

TOP 09 rozhodla o volebních lídrech – kníže mluví o sociálním státu

Vedení TOP 09 ve čtvrtek také představilo lídry kandidátek pro volby do Poslanecké sněmovny. Předseda Karel Schwarzenberg bude podle očekávání jedničkou v Praze, místopředseda Miroslav Kalousek ve středních Čechách. Ve třech krajích by měli kandidátku vést zástupci spolupracujícího hnutí Starostové a nezávislí.

Program chce strana představit za týden. Schwarzenberg ve čtvrtek řekl, že TOP 09 se bude zasazovat o právní stát. "Nikoliv pouze o dobře fungující stát, neboť právo je základ každého státu," poznamenal s poukazem na volební heslo ČSSD "Prosadíme dobře fungující stát". Schwarzenberg zároveň hovořil o potřebě sociálního státu, což je v příkrém rozporu s konzervativními, pravicovými postoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…