Pražský hrad se připravuje na sobotní rozloučení s Karlem Gottem

11.10.2019 18:40

Na třetím nádvoří Pražského hradu i na Hradčanském náměstí začaly přípravy na sobotní rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem. Na náměstí před Hradem je už připravena velkoplošná obrazovka, na níž bude veřejnost moci sledovat pietu v katedrále svatého Víta. Hrad bude kvůli obřadu v sobotu částečně uzavřen, pro turisty znovu otevře od 14:00.

Pražský hrad se připravuje na sobotní rozloučení s Karlem Gottem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslední rozloučení s Karlem Gottem na pražském Žofíně

V katedrále sv. Víta zádušní mše začne v 11:00, pozvány jsou stovky hostů. Veřejnost bude moci pietu sledovat přímo v areálu Hradu nebo na náměstí. Na nádvoří bude pro návštěvníky vymezen prostor zhruba do poloviny, velkoplošná obrazovka bude umístěna v rohu nádvoří. Na Hradčanském náměstí je obrazovka umístěna naproti bráně Hradu.

Lidé, kteří budou chtít obřad sledovat, mohou do areálu vstupovat od 08:00 z Hradčanského náměstí, projdou běžnou bezpečnostní kontrolou. Královská zahrada zůstane po celý den otevřena standardně od 10:00 do 18:00 včetně výstavy k roku 1989. Vstup do zahrady ale bude do 14:00 možný jen severním vchodem u Letohrádku královny Anny.

Tisíce lidí se dnes přišly s Gottem rozloučit na pražský Žofín. Od rána přicházejí lidé všeho věku, ve Velkém sále žofínského paláce zpěvákovi nechávají květiny a věnce. Pražský magistrát odhaduje, že pokud se intenzita návštěvnosti nezmenší, mohl by počet lidí, kteří na pietní akt přijdou, být do 22:00 kolem 25.000 až 30.000 lidí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…