Pražský primátor se chtěl sejít se slovenským prezidentem. Neuvěříte, jakým způsobem o to požádal

23.07.2014 16:42

Státní návštěvu slovenského prezidenta Andreje Kisky v České republice narušil incident během pietního aktu na Vítkově. Zástupkyni protokolu slovenského prezidenta přišla SMS zpráva se žádostí, zda by se Kiska mohl setkat s pražským primátorem Tomášem Hudečkem (TOP 09). Kancelář prezidenta republiky Miloše Zemana kvůli tomu zaslala primátorovi pobouřený dopis. Upozornil na to server Pražský patriot.

Pražský primátor se chtěl sejít se slovenským prezidentem. Neuvěříte, jakým způsobem o to požádal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman přijal prezidenta SR Andreje Kisku na Pražském hradě

Nový slovenský prezident Andrej Kiska přijel 8. a 9. července na první oficiální návštěvu do České republiky.

SMS zpráva slovenské kancléřce nemá při realizaci státních návštěv obdoby

„Bezproblémový a hladký průběh státní návštěvy byl narušen incidentem, který nemá při přípravě a realizaci státních návštěv obdoby. Právě ve chvíli, kdy prezident Slovenské republiky kladl věnec při pietním aktu na Národním památníku na Vítkově, obdržela zástupkyně ředitele Protokolu Kanceláře prezidenta Slovenské republiky SMS zprávu,“ uvádí se v oficiálním dopise, který poslal vedoucí Kanceláře prezidenta Vratislav Mynář pražskému primátorovi a radním.

Zpráva podle Pražskéhopatriota.cz pobouřila obě prezidentské kanceláře. Problematická je zejména věta: „Pan primátor vyslovil velké přání setkat se s prezidentem Kiskou při jeho návštěvě Prahy. Rád bych se vás optala, zda by to bylo možné.“

Žádat o přijetí u cizí hlavy státu formou SMS zprávy je krajně neobvyklé

Zemanova kancléře takový přístup doslova nadzvedl. „Ponechám-li stranou, že žádat o přijetí u cizí hlavy státu při její státní návštěvě jakékoli země formou SMS zprávy je krajně neobvyklé, sám fakt, že tato žádost přišla v průběhu vlastní státní návštěvy, je naprosto nepřijatelný,“ uvedl rozhořčený Mynář.

Slovenskou kancelář pobouřila skutečnost, že byla oslovena přímo, a ne skrze Kancelář prezidenta České republiky, jak je to obvyklé v případě podobných zahraničních návštěv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…