Přece ty peníze nebudou někde ležet. Babišův poradce v rádiu smetl kritiku opozice ze stolu

20.04.2018 20:51

Poradce premiéra i ministryně financí Aleš Michl se rozhovořil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu. Uvedl mimo jiné, že poslanci za hnutí ANO, SPD a KSČM podpořili vládní návrh na přesun 21 miliard korun z Fondu privatizace do státního rozpočtu. Vláda je tak bude moci mimo jiné použít na zvýšení důchodů.

Přece ty peníze nebudou někde ležet. Babišův poradce v rádiu smetl kritiku opozice ze stolu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ekonom Aleš Michl na debatě s veřejností v Ostravě

„Peníze z tohoto fondu se používaly i v minulosti, například na likvidaci ekologických škod,“ sdělil Michl, jenž přesun finančních prostředků na jedno místo vítá.

„Mít centralizované peníze je důležité k jejich řízení,“ sdělil Michl, jenž krok nepovažuje za kontroverzní. Několikrát pak zopakoval, že krok vlády považuje za úklid státního rozpočtu. Opozice totiž za tento krok kritizuje Babišův kabinet, jenž podle něj neumí najít úspory a vypomáhá si jednorázovými opatřeními.

„Přeci nebudou někde ty peníze ležet za ‚nula peněz‘, musíte je použít,“ zopakoval několikrát Michl. „Je potřeba s těmi penězi pracovat, nenechávat je někde ležet. Proto je to úklid, to je krok jedna, krok dvě jsou například navýšení investic, zvýšení důchodů a tak dále,“ podotkl.

„Není to žádná rezerva, jsou to peníze na nesmyslném účtu,“ zopakoval pak rovněž Michl s tím, že účet je třeba zrušit a dát peníze na jednu kupu. „Je nesmysl vytvořit účet, který se nazývá privatizační. To jsou nesmyslné účty. Ty peníze přeci nikdo nebere, jen ty peníze nezůstávají ladem,“ bránil Michl. 

Závěrem se Michl vyjádřil k tomu, že věří, že premiér Babiš, toho času v demisi, již brzy sestaví vládu a bude moci pracovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…