Před demonstranty jsme neutíkali, řekl Fiala. Ale objevilo se...

05.04.2023 11:02 | Ze sítí

Petr Fiala se posmíval představě, že vláda na výjezdní zasedání do Jeseníku ujela před demonstrací odborářů, jako sebestřednosti organizátorů. Chystala se prý dlouho dopředu. Jana Bobošíková se štábem pořadu Aby bylo jasno ale zjistila, že ve skutečnosti se některé objednávky na výjezdní zasedání dělaly narychlo den předem. A přitom zjistili další pozoruhodné věci, za co vláda utrácí. Novináře ale více zajímá, za kolik si Andrej Babiš koupil bundu.

Před demonstranty jsme neutíkali, řekl Fiala. Ale objevilo se...
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Aby bylo jasno: Výlet vlády do Jeseniku

„Milá nevážená vládo, jste poserové,“ vzkázala ministrům předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, když se před Strakovou akademií konal protest proti důchodové reformě a ministři si zorganizovali výjezdní zasedání do Jeseníku.

„Nikomu nesvědčí přílišná sebestřednost,“ odpověděl premiér Petr Fiala.

Demonstrantům vzkázal, že je zvláštní, když demonstrují proti něčemu, o čem vláda ještě nerozhodla.

Podle Jany Bobošíkové ale jde o ryzí pokrytectví, protože média denně informují o nejrůznějších nápadech ministrů.

Vrcholem demagogie pak bylo, když vyčítal odborům, že se nechaly zneužít opozicí. Šlo přitom o akci, kterou odbory svolaly a opoziční politici tam byli v roli pozvaných hostů. Fiala to dovozuje z toho, že „hlavní řečníci byli podle médií představitelé těch stran, které nevyhrály“.

Petr Fiala v Jeseníku:

Na demonstraci pořádané odborovým svazem KOVO skutečně vystoupil také bývalý premiér Andrej Babiš. Novináře ale více než jeho slova zajímala cena a značka bundy, kterou měl na sobě. Dostali se až na bizarní cenu ke 150 tisícům.

A pokud psali o samotném průběhu demonstrace, psali o „demonstraci zhrzených politiků, zvábených do ulic demonstracemi dezolátů“ (Forum24.cz).

Jana Bobošíková se místo oděvu, na který si Andrej Babiš vydělal sám, zaměřila na cenu vládního výjezdu do Jeseníku, který platíme my všichni.

Kuriozitou podle Bobošíkové také je, že ačkoliv Petr Fiala tvrdil, že výjezd se připravoval dlouho dopředu a nešlo o žádný úprk před demonstranty, tak občerstvení na výjezdní zasedání se objednávalo až den před samotným výjezdem.

Ještě více ale Bobošíkovou zaujalo, že to nebyla poslední objednávka úřadu vlády v oblasti gastronomie v minulém týdnu. Pouhé dva dny po návratu z Jeseníku si ÚV objednal luxusní nápojové sady na whisky za téměř 200 tisíc korun.

„Když šetřit, tak na seniorech,“ poznamenala k tomu Jana Bobošíková. Jenže neplatí to univerzálně. Někteří lidé v důchodovém věku to naopak neváhají roztočit. Například předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se vozí sedanem BMW za 3,7 milionu.

A Ústavní soud takové vozy pořídil rovnou tři. Dostal na ně slevu, takže daňové poplatníky to stálo jen 7,5 milionu korun. Tuto úsporu si ale tribunál vynahradil při konfiguraci volitelné úpravy. Včetně kuřáckého paketu pro náruživého kuřáka Pavla Rychetského nebo vestavěné televize. 32 tisíc se připlácelo za unikátní lak v barvě „ledové stříbro“.

Tyto informace jsou veřejně přístupné, novináři je však nesdělují. Raději sledují cenu oblečení.

Ještě horší je podle Bobošíkové alternativa, že novináři tomuto rozhazování vládní pětikoalice či jejich oblíbeného soudce vlastně fandí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala by při svém vzdělání mohl pochopit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseApep , 05.04.2023 12:34:13
že jediná strana, která ve volbách vyhrála bylo ANO. Že se poskládala dohromady banda sněmovních nýmandů za přispění Rychetského je tragédií této země, ze které se tento stát bude vzpamatovávat ještě dlouho, pokud vůbec.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…