Přednostka IKEMu, poslankyně ANO: Dlouhodobý efekt očkování? Nevíme

08.01.2021 16:52

Na profesorku Věru Adámkovou, zástupkyni hnutí ANO v dolní komoře Parlamentu, se obrátil jeden ze čtenářů PL. Chtěl vědět, co přesně jeho tělu očkování proti koronaviru způsobí.

Přednostka IKEMu, poslankyně ANO: Dlouhodobý efekt očkování? Nevíme
Foto: Archiv V. Adámkové
Popisek: Prof. Věra Adámková

Anketa

Může Donald Trump za útok demonstrantů na Kongres USA?

25%
75%
hlasovalo: 12937 lidí
„Když se naočkuji, znamená to, že jsem chráněn proti nakažení covidem, a to i třeba tím novým z Anglie? Nebo to jen znamená, že nebudu mít v případě nakažení vážnější problémy? A očkovat se musím každý rok nebo jak dlouho je očkování účinné? A je vhodné i pro děti? Děkuji za reakci," položil jeden ze čtenářů PL dotaz profesorce Adámkové, přednostce preventivní kardiologie v IKEMu.

Ta následně uvedla, že očkování je velmi efektivní prevencí manifestace nemoci. Současně s tím konstatovala, že to neznamená, že nikdo z očkovaných nemůže nikdy onemocnět, což je prý obecná zásada pro všechna očkování.

Jak dlouho však bude trvat efekt očkování, zatím podle slov profesorky Adámkové dlouhodobě nevíme. „Musíme počkat na další analýzy," uzavřela svoji odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…