Předseda ČSSD nemá na růžích ustláno ani v tisku, ani ve straně, politoval Sobotku Tejc

19.03.2015 18:32

Poslanec Jeroným Tejc ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls prozradil, jak si dnes stojí ČSSD. Strana prý nemá důvod bořit vládu, pokud plní koaliční smlouvu, která obsahuje osmdesát procent programu sociální demokracie. A pokud by se snad předsedovi a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi podařilo zasednout i v čele příští vlády, nebyl by důvod ho měnit ani v čele strany.

Předseda ČSSD nemá na růžích ustláno ani v tisku, ani ve straně, politoval Sobotku Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odhlasováno

Hned v úvodu okomentoval nedávný sjezd ČSSD, na němž zkomplikoval volbu prvního místopředsedy Milanu Chovancovi. Tejcovi je 37 a věří, že další růst ho ještě čeká, a to jak v politice, tak mimo ni. Je podle něj možné i to, že za dva roky v politice skončí. Zkrátka se uvidí.  "Za dva roky je další sjezd a uvidíme, jak se zachová ten," zmínil poslanec.

Vyjádřil se i ke kauze nové místopředsedkyně Lenky Tesky Arnoštové, která se vypořádává s tím, že si příliš levně pořídila pozemek. "Každý, kdo jde do veřejné funkce, musí počítat s tím, že na přetřes přijdou jeho kostlivci i domnělí kostlivci," prohlásil Tejc s tím, že nechce zatím tuto kauzu více komentovat.

Jaké je být předsedou ČSSD?

"Já to vnímám jako jednu z nejtěžších prací vůbec, protože nemá na růžích ustláno ani v médiích, ani ve straně," připustil. Další osud Bohuslava Sobotky prý zavisí především na tom, zda se mu podaří dovládnout do konce tohoto funkčního období a stát se premiérem i v období příštím. Pokud by preference naznačovaly, že ČSSD může vést vládu i v příštím volebním období, nebyl by důvod předsedu měnit.

Pokud by záleželo jen na ČSSD, vláda vydrží, protože koaliční smlouva obsahuje 80 procent programu ČSSD a zatím se daří tuto smlouvu naplňovat, takže ČSSD nemá důvod s koalicí končit. Pokud se k tomu snad rozhodnou jiné koaliční strany, ČSSD jim v tom nezabrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …