Premiér Babiš se rozjel: Nikdo nám nesmí diktovat, kdo tu má žít

13.12.2017 16:58

Andrej Babiš (ANO) poprvé vystoupil v pozici premiéra po jednání vlády. Prozradil, kdo obsadí pozice místopředsedů vlády a s jakými stanovisky pojede zítra ráno do Bruselu.

Premiér Babiš se rozjel: Nikdo nám nesmí diktovat, kdo tu má žít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) vystoupil na své první tiskové konferenci. Oznámil, že místopředsedou vlády bude ministr životního prostředí Richard Brabec, druhým místopředsedou bude šéf resortu zahraničí Martin Stropnický. Babiš také ohlásil, že jako premiér současně bude ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Do funkce byl jmenován také nový šéf Úřadu vlády Radek Augustin, který na této pozici působil už za časů úřednické vlády v čele s Jiřím Rusnokem.

„Já bych chtěl kolegům zdůraznit náš názor, že bychom se měli přestat soustředit na otázku kvót a začít řešit příčiny migrace, především ty bandy pašeráků,“ zdůraznil Babiš. Celkově chce debatovat o ochraně hranic celé EU. „My chceme říct, že ten nový návrh Dublinské dohody, který znovu obsahuje kvóty, je pro nás nepřijatelný,“ řekl jasně Babiš. „Není možné, aby nám někdo přes kvóty diktoval, kdo má žít v naší zemi,“ doplnil.

Zdůraznil také, že je třeba debatovat o obranných zájmech EU, protože ty se mohou někdy lišit od zájmů dalších členů NATO, kterými jsou Spojené státy, Kanada nebo Turecko.

Než se rozloučil s novináři, oznámil nový premiér, že o podpoře vlády či o budoucí koalici bude s jako prvními jednat s lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…