Premiér v bulváru: Případné spory v ČSSD o výsledku voleb by nás jen oslabily

23.05.2014 8:10

V Evropském parlamentu se bude mimo jiné rozhodovat o dotacích a investicích, které budou mít vliv i na snížení nezaměstnanosti. To je podle premiéra Bohuslava Sobotky jeden z dobrých důvodů, proč si udělat chvilku a jít volit. V rozhovoru pro deník Blesk také vyjádřil přesvědčení, že tentokrát zvítězí proevropské strany. Premiér považuje za důležité napravit všechny škody po pravicových vládách.

Premiér v bulváru: Případné spory v ČSSD o výsledku voleb by nás jen oslabily
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka s Janem Kellerem

Zájem o eurovolby je mezi lidmi tradičně malý. Víkend s letními teplotami navíc mnoho lidí vyláká z měst na chaty a chalupy, i proto se očekává nízká volební účast. Premiér Bohuslav Sobotka ale všechny občany do volebních místností zve. Předseda sociálních demokratů občany oslovil v rozhovoru pro deník Blesk.

„Rád bych všechny občany k volbám pozval, neboť volby do Evropského parlamentu rozhodnou o budoucnosti směřování naší země, rozhodnou o tom, zda se nám podaří posílit pozici České republiky v rámci Evropské unie,“ řekl Sobotka.

Čtenářům zároveň vysvětluje, že právě na zvolených poslancích EP a jejich kvalitě bude záležet, kolik přijde z Bruselu dotací a tudíž kolik bude nových pracovních míst. Sobotka věří v úspěch proevropských stran v čele s ČSSD. „Je mimořádně důležité, abychom napravili škody, které naší zemi svou nesmyslnou euroskeptickou politikou způsobily pravicové vlády. ČSSD i vláda jsou připraveny hájit zájmy každého jednoho občana ČR," uvádí Sobotka.

Sociální demokraté nechtějí oslabovat stranu

Premiér se neobává, že by případný neúspěch sociálních demokratů v eurovolbách ohrozil jeho pozici v čele strany. „Sociální demokracie se musí po evropských volbách soustředit na dobrou práci v Evropském parlamentu a plnit závazky, s kterými do voleb jdeme. Jakékoli spory uvnitř ČSSD ohledně výsledku voleb by vedly jen k oslabování strany a její pozice ve vládě,“ říká Sobotka a předpokládá, že to nikdo ze sociálních demokratů nechce.

Tím nejdůležitějším úkolem EU je podle Sobotky podpora investic. V nejčtenějším deníku Blesk zdůraznil potřebu tvorby nových pracovních míst v celé Evropě. „Tím nejdůležitějším bezprostředním úkolem EU je nyní posílit hospodářský růst a tvorbu nových pracovních míst. Tento úkol se zcela kryje s úkolem mé vlády,“ podotkl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…