Premiéři čtyř středoevropských zemí se sejdou s Merkelovou

07.02.2019 7:04

Premiéři České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska se dnes v Bratislavě sejdou s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Česko bude na jednání, které se uskuteční u příležitosti slovenského předsednictví ve skupině čtyř středoevropských zemí, zastupovat premiér Andrej Babiš.

Premiéři čtyř středoevropských zemí se sejdou s Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Podle úřadu slovenské vlády tématy schůzky bude sedmiletý rozpočtový rámec EU na roky 2021 až 2027, dále nadcházející volby do Evropského parlamentu a budoucnost Unie.

Před samotnou schůzkou premiérů zemí Visegrádské čtyřky (V4) s Merkelovou se německá kancléřka setká se slovenským kolegou Peterem Pellegrinim. Odpoledne se pak předsedové vlád zemí V4 ještě sejdou na společném jednání již bez Merkelové, která se v Bratislavě zúčastnila vrcholné schůzky zemí V4 již v roce 2011.

Slovenská metropole loni v listopadu hostila jednání zástupců více než desítky členských států EU včetně Česka, na které se přední politici těchto zemí shodli na tom, že unijní rozpočet na politiku soudržnosti i na zemědělskou politiku na roky 2021 až 2027 by měl být zachován na úrovni stávajícího rozpočtového rámce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…