Přemysl Sobotka míří k vítězství prezidentských primárek

25.06.2012 19:24

Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka bude s největší pravděpodobností oficiálním kandidátem občanských demokratů na post prezidenta České republiky. Odpovídá tomu dosavadní průběh primárek.

Přemysl Sobotka míří k vítězství prezidentských primárek
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Sobotku sice ještě čeká poslední volební kolo v jihomoravské metropoli, nicméně senátor po předposledním kole v Praze, které proběhlo minulý týden, vede nad svým protikandidátem Evženem Tošenovským o více než 1 284 hlasů, píše zpravodajský server Aktuálně.cz.

Slabá volební účast

Na jižní Moravě má volební právo přes tři tisíce straníků, kteří by mohli výsledek primárek zvrátit, přesto vzhledem ke slabé volební účasti v jiných krajích, kde svůj hlas odevzdala jen zhruba čtvrtina straníků, by se musel stát zázrak, aby Tošenovský Sobotku předběhl.

"Pokud se podaří zvítězit, tak mne to výrazně potěší. Je to i obraz vnímání Přemysla Sobotky v členské základně, tedy od nevolených lidí," vyjádřil se k dosavadnímu průběhu primárek Sobotka.

ODS se prý Sobotky obává

Podle Aktuálně.cz se v kuloárech sněmovny proslýchá, že nejen premiér Petr Nečas není ze Sobotkova vedení nadšený. "Ze Sobotky můžou mít někteří strach, přeci jen, je to člověk, který se už dvakrát podílel na pádu předsedy," zaznívá prý v různých variantách z úst občanských demokratů.

Jejich slova narážejí na to, kdy Sobotka před dvěma lety vyzval tehdejšího předsedu ODS Mirka Topolánka, aby odešel z vedení strany. A o tom, jak do jeho politického života zasáhl senátor Sobotka, by prý mohl vyprávět i současný prezident Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …