Přes den ve fabrice, večer dělají bordel. Odhalena pravda o cizincích, kteří sem jezdí na práci

19.01.2017 8:10

Cizinci pracující v českých průmyslových zónách po večerech řádí. Rostoucí drobnou kriminalitu a přestupky páchané zahraničními zaměstnanci především z Polska a Ukrajiny chce řešit Ministerstvo vnitra. Píše to dnešní deník Právo.

Přes den ve fabrice, večer dělají bordel. Odhalena pravda o cizincích, kteří sem jezdí na práci
Foto: cez.cz
Popisek: Na zemském povrchu nejsou ani elektrárna Hagenwerder (na snímku) nedaleko Cottbusu a k ní patřící teplárna Hirschfelde v sousedství Zittau.

419procentní nárůst zaznamenali například v Kvasinách, kde je automobilka Škoda. Dnes se proto uskuteční schůzka ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) se zástupci závodu i hejtmanem Královéhradeckého kraje. Obdobný problém však řeší i v Plzeňském kraji v průmyslové zóně Borská pole.

Nejkritičtější místa by se tak měla v nejbližší době začít cíleně kontrolovat. Velmi častým přestupkem cizinců jsou podle ministra Chovance dopravní přestupky, které tvoří zhruba polovinu všech záznamů. Následují přestupky proti majetku a občanskému soužití.

Jak uvedl Chovanec, kromě dopravy je problém s rušením nočního klidu, veřejného pořádku, obtěžováním některých lidí, kterého se většinou dopouštějí muži různým pokřikováním na ženy. „Chci, aby se lidé cítili bezpečně a nebáli se bavit,“ uvedl k tomu Chovanec.

Ten se mimo jiné chce i zasadit o to, aby případný příchod dalších deseti tisíc zaměstnanců do ČR byl co nejméně problematický. „Chceme nastavit po debatě s dotčenými kraji a obcemi, ale i zaměstnavateli jasná pravidla hry,“ dodal. Mimo jiné prý bude požadovat, aby zahraniční pracovník, který se dopustí přestupku, přišel o práci a nesměl být již na území Česka zaměstnán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…