Přestaňte se bránit migraci, kázal eurokomisař národům v EU. A bývalý šéf Lékařů bez hranic se neudržel: Máte patent na rozum?!

27.12.2017 9:01

Někdejší dlouholetý belgický senátor Alain Destexhe ostře reaguje na nedávný komentář evropského komisaře Dimitrise Avramopouluse, který vyzval Evropany, aby se „přestali bránit migraci“. Podle Destexheho jde o další důkaz toho, jak je Brusel ovládán levicí.

Přestaňte se bránit migraci, kázal eurokomisař národům v EU. A bývalý šéf Lékařů bez hranic se neudržel: Máte patent na rozum?!
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Komentář Avramopouluse publikovala redakce serveru ParlamentníListy.cz před několika málo dny. Evropský komisař pro migraci v něm mimo jiné konstatuje, že migraci nelze zastavit. „V prvé řadě je nutné změnit naše postoje. Konečně musíme přijmout migraci, stěhování lidí a rozmanitost jako nový standard a s ohledem na to připravit i naši politiku. V neposlední řadě však musí přijít kolektivní změna našeho myšlení,“ napsal Avramopoulos.

Podle Destexheho zosobňuje komentář Avramopoulose vše, co je špatné na fungování evropských institucí. „Komisař vyzývá ke kolektivní změně našeho myšlení. Ano, jistě. Hloupí obyvatelé našeho kontinentu již nemusí samostatně myslet. Jak měl kdysi ve starověkém Řecku určovat, co je a není pravda, bůh Zeus ze svého Olympu, dnes mají zase patent na pravdu v nejvyšších patrech sídla Evropské komise v Berlaymontu,“ konstatuje ironicky Destexhe.

„Avramopoulos píše, že Evropa nikdy nebude schopna zastavit migraci. Po každých volbách na našem kontinentu je přitom stále jasnější, že většina lidí chce snížit přistěhovalectví a přeje si, aby Evropská unie znovu získala kontrolu nad svými hranicemi. Komisař pro migraci však tento trend odbývá v pár větách. Migraci označuje za emocionální a hovoří o nacionalismu, populismu a xenofobii. Každého kritika migrace označuje za rasistu a zbavuje jej práva účastnit se diskuze.“

„Pokud ještě máme demokracii, tak by přece o své migrační politice měla rozhodovat každá země jednotlivě a samostatně prostřednictvím svého parlamentu. Na něco takového ale Avramopoulos kašle. Podle něj musíme všichni kolektivně a bez rozdílu začít přijímat migraci, stěhování a rozmanitost jako nezpochybnitelnou normu. A hádejte, kdo bude nové normy, třeba velikost jablek či zakřivení okurek, určovat? No přece osvícená Komise! O migraci se nebude diskutovat,“ dodal Destexhe.

„Avramopoulos navíc tvrdí, že jde o morální, ale také hospodářský imperativ. Profesor z Oxfordu Paul Collier přitom ve své studii vyvrací, že by miliony migrantů měly zachránit stárnoucí evropskou populaci. Možná nejsmutnější na celé věci je, že evropský komisař pro migraci není levičák. Je živoucím důkazem toho, jak levicové myšlení ovládá všechny politiky v Bruselu. Pak se ale nesmí on a jemu podobní divit vzestupu populismu,“ uzavírá Destexhe, který byl belgickým senátorem a působil v čele neziskové organizace Lékaři bez hranic.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …