Převoz do nemocnice a remdesivir. Trumpova korona prý rozhodně není „bez příznaků“

03.10.2020 7:54

Americký prezident Donald Trump byl převezen do nemocnice, kde má kvůli koronaviru zůstat pár dní. Píše o tom server Novinky.cz, s tím, že hlava Spojených států dostává remdesivir.

Převoz do nemocnice a remdesivir. Trumpova korona prý rozhodně není „bez příznaků“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump v OSN

Trump je hospitalizován ve vojenské nemocnici Waltera Reeda. Na doporučení lékařů tam má zůstat několik dní. Jeho stav není vážný, z Bílého domu do vrtulníku, jenž jej převezl do nemocnice, došel sám a poměrně svižně. Na obličeji měl roušku černé barvy, na novináře ukázal zdvižené palce. „Cítím se dobře,“ napsal pak na Twitteru.

K potvrzení koronaviru u Trumpa a jeho ženy Melanie došlo ve čtvrtek. Prezident měl sice podle všeho mírné příznaky, ale také celý den horečku. Dnes mu pak byl nasazen remdesivir, a to kvůli dýchacícm potížím. Navíc dostává i vitamín D, zinek, aspirin, famotidin a melatonin.

Nyní budou otestovány až stovky lidí, kteří strávili s Trumpem v posledních dnech čas. Prezidentský protikandidát Joe Biden již otestován byl, jeho test je negativní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…