Prezident Macron chce vypadat dobře. A teď se kvůli tomu něco provalilo

25.08.2017 12:06

Francouzský prezident Emmanuel Macron dbá na to, aby při vystupování na veřejnosti vypadal dobře. Jenže to něco stojí. Za první tři měsíce v úřadě prý už stihl utratit 26 tisíc eur jen za make-up. V přepočtu jde asi o 676 tisíc korun. Platí to francouzští daňoví poplatníci.

Prezident Macron chce vypadat dobře. A teď se kvůli tomu něco provalilo
Foto: literarky.cz
Popisek: Kancléřka Merkelová a prezident Macron

Časopis Le Point přinesl informace o tom, za co utrácí francouzský prezident Emmanuel Macron. Všeobecně je o něm známo, že chce vypadat dobře, aby dokázal Francouze přesvědčit, že má spoustu energie na řešení jejich problémů. Jenže to není zadarmo. Jen za make-up prý Macron utratil už 26 tisíc eur. Když tato informace vyšla na veřejnost, prezidentovi spolupracovníci slíbili, že výdaje za kosmetiku sníží. V angličtině o tom informoval server Politico.eu.

Zaměstnanci Elysejského paláce, tradičního sídla francouzských prezidentů, přiznali, že přišly hned dvě faktury za make-up. Jedna za 10 tisíc eur a jedna za 16 tisíc. V době, kdy Macronova popularita klesá, to pro prezidenta není ta nejlepší zpráva. Na jeho obhajobu se však sluší dodat, že Macronův předchůdce Francois Hollande utrácel za make-up čtvrtletně 30 tisíc eur. Podobně si vedl i Nicolas Sarkozy, byť byl přece jen o něco šetrnější. Čtvrtletně utrácel asi 24 tisíc eur za make-up.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…