Prezident Zeman dnes zahajuje dovolenou

16.12.2019 6:03

Prezident Miloš Zeman dnes zahajuje svou dovolenou. Volno si vybere až do konce roku, plánuje ho strávit na zámku v Lánech. Dovolenou ale několikrát přeruší kvůli pracovním povinnostem. V úterý v Lánech přijme premiéra Andreje Babiše (ANO) a 26. prosince pronese své již tradiční vánoční poselství.

Prezident Zeman dnes zahajuje dovolenou
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Pan prezident bude nezbytné povinnosti plnit i o dovolené," uvedl Ovčáček. Za Zemanem podle něj "v čase adventním" zavítá na zámek v Lánech v úterý večer Babiš. Premiér se s prezidentem setkává každý měsíc, na schůzkách řeší aktuální politické otázky. "Povečeří spolu, popřejí si krásné svátky a jistě budou diskutovat i o aktuálním dění," uvedl Ovčáček k plánované schůzce.

Na 26. prosince opět Zeman avizoval svůj vánoční projev. Jeho předchůdci k národu promlouvali na Nový rok, Zeman se zvyk rozhodl přesunout na druhý svátek vánoční.

Dovolenou si letos prezident naplánoval i na léto. První část si vybíral na přelomu června a července. Přerušil ji ale kvůli sporu o výměnu ministra kultury. Další dva týdny dovolené pak Zeman strávil od začátku srpna na zámku v Lánech.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…