Prezidentský kandidát Fischer vyvolal zhnusení liberálů, pak se omlouval. Přečtěte si sami, o co šlo

17.12.2017 7:17

Prezidentský kandidát Pavel Fischer rozčeřil společenské vody. Na debatě v Blansku prohlásil, že by jako prezident nejmenoval homosexuála ústavním soudcem. Prý by tak činil v zájmu ochrany tradiční rodiny. Později se Fischer za svůj výrok omluvil.

Prezidentský kandidát Fischer vyvolal zhnusení liberálů, pak se omlouval. Přečtěte si sami, o co šlo
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer

V Katolickém domě v Blansku vystoupil prezidentský kandidát Pavel Fischer. Vysvětloval, proč by nejmenoval homosexuála do pozice ústavního soudce. Prý mu leží na srdci osud tradiční rodiny a homosexuál je někdo, kdo tento tradiční model oslabuje. A až se jednou povede debata o tom, zda smí homosexuální páry běžně adoptovat i úplně cizí děti, tak se takový zákon možná dostane až k Ústavnímu soudu ČR a soudce homosexuál by o tom také spolurozhodoval. A mohl by model tradiční rodiny oslabit.

„Řeknu jednu větu jako prezident. Nebojte se, pak už toho nechám. Prezident jmenuje ústavní soudce. Já tam můžu jmenovat pedofila. V dobré víře. Nebo homosexuála, který žije v partnerství. Nebo lesbu. Aby to bylo vyrovnaný. Tak takovýho člověka já bych tam nikdy nejmenoval. Právě proto, že Ústavní soud je poslední instancí, která bude tady o těch věcech rozhodovat,“ prohlásil Fischer.

Jako prezident by se prý zasazoval o ochranu tradiční rodiny i jinak.

„Druhá věc, co prezident může, že třeba udělá konferenci o rodině, kde se tady o těch věcech budeme bavit. A na tu konferenci si vezme (prezident) takhle blok a bude kontrolovat, jestli přišel ministr ten, poslanec ten a jestli náhodou se tam neříkaly nějaký úplný nesmysly. Aby to bylo antropologicky vlastně zakotvený. Protože když zapomeneme, co je člověk a odkud přichází, že má nějakou důstojnost, tak jedeme po koleji, která vede do zdi. Jan Pavel II. přece v 80. letech mluvil o civilizaci smrti. A když tady o tom přemýšlíme, tak vidíme, že ty koleje vedou teda ale opravdu do zdi,“ varoval prezidentský kandidát.

Později na sociálních sítích sdělil veřejnosti, že byl jeho výrok vytržen z kontextu. A omluvil se za něj.

„Na Facebooku se objevilo video s mým vystoupením ze setkání s občany, kde říkám: homosexuála bych ústavním soudcem nejmenoval. Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí. Omlouvám se za svůj nešťastný výrok,“ napsal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…