Při útoku v Nice asi nepřišel o život žádný Čech. Jedna žena byla lehce zraněna

15.07.2016 12:17

Čeští občané by podle ministerstva zahraničí neměli být mezi oběťmi útoku ve francouzském městě Nice. ČTK to dnes řekla mluvčí ministerstva Irena Valentová. Jedna Češka utrpěla lehké zranění, ale nemusela zůstat v nemocnici. V Nice ve čtvrtek večer najel útočník za volantem kamionu mezi lidi slavící na ulici státní svátek. Zemřelo nejméně 84 osob. Francouzské velvyslanectví v Praze dnes odpoledne uctí oběti útoku minutou ticha.

Při útoku v Nice asi nepřišel o život žádný Čech. Jedna žena byla lehce zraněna
Foto: Youtube
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Podle předběžných informací z naší ambasády by mezi oběťmi neměl být nikdo z českých občanů,“ řekla Valentová ČTK. „Jedna Češka byla lehce zraněna, ale nemusela být hospitalizována,“ dodala.

Masakr se na rušné promenádě města Nice odehrál krátce po 22:30, ve chvíli, kdy se lidé shromáždili, aby sledovali ohňostroj při oslavě Dne pádu Bastily. Auto najelo ve velké rychlosti do davu a podle prokuratury kosilo lidi na úseku dlouhém téměř dva kilometry. Policie útočníka zastřelila. Atentát odsoudili světoví státníci i české politické špičky.

Francouzská ambasáda v Praze na Twitteru informovala, že dnes mezi 14:00 a 17:00 bude k dispozici kondolenční kniha. V 15:00 se bude před velvyslanectvím držet minuta ticha k uctění památky obětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…