Příbramská nemocnice otevřela zrekonstruované neurologické oddělení

01.09.2021 17:36 | Ze sítí

Rekonstrukce lůžkového oddělení neurologie v příbramské nemocnici trvala přibližně 4 měsíce a stála necelých 10 milionů, a to včetně vybavení. Pozvání na slavnostní otevření a první prohlídku prostor přijal i radní Středočeského kraje Pavel Pavlík, který má zdravotnictví ve své gesci.

Příbramská nemocnice otevřela zrekonstruované neurologické oddělení
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Radní Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík

„Vážím si toho, že jste to tady během těch čtyř měsíců zvládli. Jsem nesmírně rád, že jste posunuli oddělení z padesátých let do 21. století a věřím, že se tady bude líbit vám i vašim pacientům. Přeji, ať se vám zde daří,“ vzkázal zdravotníkům radní Pavel Pavlík.
 

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí
 
Díky úpravám získalo oddělení nově i vyšetřovnu SONO a denní místnost pro zaměstnance, která je propojena se sesternou. Vybudována byla i čistící místnost a nová vzduchotechnická jednotka. Na oddělení je celkem 11 pokojů, z nichž 2 mohou fungovat jako nadstandardní. Celková kapacita je 20 lůžek.
 
„Pro personál i pacienty se jedná o obrovský posun v komfortu. Neurologie byla ještě před několika měsíci covidová jednotka a bylo pro nás velmi těžké rozhodnout se pro uzavření a rekonstrukci. Naštěstí vše dobře dopadlo a od zítra může toto zrekonstruované oddělení plnit svoji funkci,“ dodal ředitel nemocnice Stanislav Holobrada.
 
Zrekonstruované neurologické oddělení má také nově možnost připojení všech pacientů na kyslík a monitorovací techniku. Původní oddělení mělo také nevyhovující sprchové kouty se špatným přístupem, nebo například samostatné WC bez umyvadel. To vše bylo nyní zcela přepracováno. Oblastní nemocnice Příbram akci financovala ze svého rozpočtu.
 
Po prohlídce nového oddělení si hosté prohlédli sousední oddělení, které na svojí rekonstrukci teprve čeká a také lůžkové oddělení paliativní péče, které je v této podobě v České republice raritou.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…