Přicházíme s pozitivními návrhy, vláda je odmítá, řekl v rádiu Okamura

27.04.2020 18:13

Hostem pondělních Dvaceti minut Radiožurnálu byl předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura, který odmítá vládě prodloužit nouzový stav až do 25. května, byť vládu chválil za přijetí přísných karanténních opatření. Na druhé straně varoval, aby cizinci mířící do České republiky neodstartovali druhou koronavirovou vlnu u nás.

Přicházíme s pozitivními návrhy, vláda je odmítá, řekl v rádiu Okamura
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Okamura má za to, že by stačilo nouzový stav prodloužit do 7. května, a nikoli do 25. května, jak žádá vláda. „Protože příští týden opět zasedá Poslanecká sněmovna, takže máme příští týden čas vyhodnotit aktuální situaci,“ vysvětloval předseda SPD. „To prodloužení trvá ve Sněmovně, při dobré vůli, pár desítek minut, takže není důvod dávat bianco šek vládě až do 25. května,“ uvedl Okamura s tím, že za zásadní považuje názor epidemiologů, a nikoli názor vlády.

Současně však nabádal, že je třeba co nejvíc rozvolnit ekonomický život v České republice, protože česká ekonomika trpí. Vláda jí sice pomáhá, ale v porovnání s jinými zeměmi prý česká vláda pomáhá občanům naprosto nedostatečně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Ta pomoc je velice nedostatečná. My jsme pomáhali lidem postiženým exekucemi,“ dal příklad Okamura oblast, kde vláda podle jeho názoru pomáhá málo.

Má prý také obavy, zda se vláda v časech nouzového stavu chovala odpovědně a nakupovala ochranné pomůcky za odpovídající sumy od relevantních firem.

Od vlády prý bude chtít také slyšet, jak to bude dál s cestováním z České republiky, případně do České republiky. Okamura má obavy především z toho, aby do Česka nepřicházeli lidé, kteří mohou být covid-pozitivní. „Protože třeba v té západní Evropě to pod kontrolou ještě úplně nemají,“ řekl Okamura.

Domnívá se, že zpočátku vláda správně přijala přísná karanténní opatření, byť se také dopustila několika chyb, kterých by se měla každá další vláda v krizi vyvarovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…