Přímo ve studiu se hrozilo žalobami: Pirát Peksa spustil o placení SPD z Ruska

06.04.2024 9:23 | Monitoring

V debatě na téma vlivu Ruska na eurovolby europoslanec-pirát Mikuláš Peksa osočil poslance Jiřího Kobzu (SPD), že Rusko si platí SPD jako pátou kolonu. Kobza to vyvrátil, že to je blábol, až na hraně žalovatelnosti.

Přímo ve studiu se hrozilo žalobami: Pirát Peksa spustil o placení SPD z Ruska
Foto: Piráti
Popisek: Mikuláš Peksa

Pánové v debatě hovořili na téma vlivu Ruska na eurovolby.

Kobza poznamenal, že strašení údajným ruským vměšováním je výsledkem oslabování „stávající mocenské struktury“. „Probíhají vlivové operace, které mají nastartovat zpochybňování úspěšných politiků alternativy k mainstreamu,“ řekl Kobza v pořadu 360° na CNN Prima News.

Reagoval tím na informace od některých evropských zpravodajců včetně české Bezpečnostní informační služby, že politik německé strany Alternativa pro Německo (AfD) Petr Bystroň prý přijímal peníze z Moskvy.

„Politickou skupinu Evropského parlamentu Identita a demokracie, jejímž členem je česká SPD (a také německá AfD, pozn. red.), znám celkem dobře z parlamentního provozu. Podobných skandálů se s nimi historicky táhlo už několik,“ pronesl pirát Peksa.

Peksa připomněl kauzu někdejšího rakouského vicekancléře Heinze-Christiana Stracheho. A teď se podle něj ukazuje, že Rusko platilo i další politiky. „Vůbec mě to nepřekvapuje. Nepřekvapilo by mě ani, kdyby se ukázalo, že jsou z Ruska placeni i nějací členové SPD,“ pravil Peksa. A že Rusko si na celoevropské úrovni platí svou pátou kolonu. „V Evropském parlamentu se jmenuje Identita a demokracie, v České republice to je SPD,“ dodal.

To důrazně Kobza odmítl. Ohánět se takovými výmysly mi přijde nedůstojné. Řekl bych, že to je snad na hranici žalovatelnosti, protože takové osočení nemá obdoby,“ reagoval Kobza s tím, že europoslanec Peksa plodí „bláboly“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevím odkud bere peníze SPD , ......................, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 06.04.2024 9:36:14
ale všichni víme odkud a od koho bere peníze Peksa za propagandu a osvětu bruselského molochu.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…