Příští rok možná přibude tisíc policistů. Chce to nový ministr Pecina

12.07.2013 14:20

Nový ministr vnitra Martin Pecina by rád v příštím roce nabral dalších tisíc policistů. Z rozpočtu by také chtěl získat o dvě až tři miliardy korun více, což by znamenalo, že by se policistům navýšily platy o tři až pět procent.

Příští rok možná přibude tisíc policistů. Chce to nový ministr Pecina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Pecina

Podle Martina Peciny chybí v rozpočtu vnitra asi osm miliard korun ročně. "Ale to nemůžu dostat příští rok, to je asi nesmyslný požadavek, takže jestli se budeme bavit o dvou nebo o třech miliardách, tak to si myslím, že může být nějaký limit, který může být smysluplný," prohlásil Pecina.

Ministr již dříve sdělil, že chce, aby měl sbor mezi 41.500 a 42.000 příslušníky místo současných 38.500. "Já budu usilovat o to, ať se nám na příští rok zvýší počet tabulkových míst i skutečný stav o tisíc policistů, a takto bych chtěl pokračovat až po nějakou úroveň, na které se shodneme, že je v pořádku," uvedl ministr.

Podle něho to ale bude muset ještě posvětit vláda. "Já nejsem ministr, který by tady byl čtyři roky a dělal dlouhodobé koncepce,“ dodal.

Vicepremiéra doplnil i policejní prezident Martin Červíček, že navýšit stavy by chtěl pouze v některých regionech podle aktuální bezpečnostní situace. "V konečném důsledku by mělo dojít k tomu, že posílíme konkrétní obvodní oddělení, konkrétní kriminálky, kde považujeme situaci za nejvíce rizikovou," podotkl policejní prezident. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…