Problémy jsou jinde, ale Američané se otáčejí na východ, zlobí se komunista

09.09.2015 22:58

Českem projíždí další americký konvoj. Přes naše území kolona armádních vozidel putuje od 9. do 14. září. Tentokrát vojáci míří v rámci Dunajské jízdy do Maďarska. Jde o standardní přesun, nebo snad o další zbytečnou demonstraci síly? Ve středečních Událostech, komentářích České televize o tom diskutovali předseda výboru pro evropské záležitosti sněmovny, místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík a člen sněmovního výboru pro obranu Stanislav Mackovík (KSČM).

Problémy jsou jinde, ale Američané se otáčejí na východ, zlobí se komunista
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

Podle Mackovíka by američtí vojáci měli být úplně někde jinde než na cestě do Maďarska. Problém máme jinde... Ale americká armáda se posouvá stále více na východ,“ konstatoval. Místo zvyšování napětí, které dělají Američané, je třeba s Ruskem diskutovat a využít spolupráci s ním k vyřešení uprchlické krize.

Benešík se naproti tomu domnívá, že je dobře, když jsou američtí vojáci vidět ve střední Evropě, vzhledem ke krizi na Ukrajině. NATO tu podle Benešíka není od toho, aby řešilo uprchlickou krizi.

Mackovík si ale trval na svém a jasně řekl, že armáda může pomoci s řešením uprchlické krize např. logisticky, nikoli vojensky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…