Proč by se zbrojař zajímal o privatizaci MUS, ptá se Zeman

07.01.2011 7:03

Ze švýcarského vyšetřování okolností privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS) vyplynulo, že za prodej té to firmy přišlo do Česka hodně peněz. Zeman byl v té době předsedou vlády, o podezřelých provizích prý ale nevěděl.

Proč by se zbrojař zajímal o privatizaci MUS, ptá se Zeman

S hlavními aktéry kauzy, lidmi, co přijali peníze, se Zeman znal jen zběžně. Jedná se o Pavla Muselu, Jiřího Martinka a o bývalého poslance ČSSD Antonína Sýkoru.

Mladá fronta Dnes ale otiskla fotografii, na které si Zeman podává ruku se zbrojařem Muselou a v pozadí stojí Grossův poradce Martinek.


Byl to přece zbrojař

„Vy říkáte, že pan Musela byl zbrojař, tak proč by se proboha měl zajímat o privatizaci Mostecké uhelné? Já Jsem o privatizaci Mostecké uhelné mluvil samozřejmě kromě členů vlády, která to projednávala, pouze s panem Jacquesem de Groote, který zastupoval firmu Appian a který byl bývalým šéfem Mezinárodního měnového fondu," vysvětluje Zeman svou účast na prodeji MUS.

„Podívejte se, po tom, co jsem zaregistroval ono zázračné zbohatnutí Stanislava Grosse, tak bych se už nedivil ničemu," říká Zeman v rozhovoru pro MF Dnes. Nejlepším řešením by podle něj bylo přijmout zákon o prokázání původu příjmů a majetku.

Měl se zabývat něčím jiným

Stanislav Gross měl jako tehdejší předseda klubu poslanců v popisu práce činnost v Parlamentu. „Ale nemohu samozřejmě vyloučit, že se do nějaké privatizace z vlastní iniciativy zapletl," tvrdí Zeman.

Foto: Hans Štembera

Související:

Bílé vinné klobásy nesmí na Vánoce chybět, tvrdí Miloš Zeman

Otřes v ČSSD: Gross odchází, Zemanův tým mlží, Hašek alarmuje 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…