Proč média zamlčují protesty proti Bakalovi? Jan Zahradil klade otázky

14.08.2018 20:42

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se ve svém facebookovém příspěvku pozastavil nad tím, že žádná česká média neinformují o tom, že se nedávno konaly protesty přímo u sídla Bakaly, organizované mezinárodní koalicí na obranu horníků OKD, požadující, aby finančník Bakala sjednal nápravu všech jeho provinění. „Je to pozoruhodné, považují to za dostatečně atraktivní kauzu,“ kroutil nad ignorací těchto událostí ze strany českých médií hlavou Zahradil.

Proč média zamlčují protesty proti Bakalovi? Jan Zahradil klade otázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

Hned v úvodu upozornil, že tuto zprávu získal na webu České noviny, jinak nikde. „Vůbec jsem doposud nevěděl, že již nějakou dobu organizuje nějaká mezinárodní ‚koalice‘ protesty proti Z. Bakalovi v USA i jinde,“ napsal s tím, že si skiutečně nevzpomíná, že by o nich jakákoliv česká média, ať soukromá nebo veřejnoprávní, informovala.

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí

„To je opravdu pozoruhodné. Pokud se český podnikatel stane terčem protestních demonstrací i v zahraničí, považoval bych to za dostatečně atraktivní kauzu pro domácí mediální prostředí.
Just sayin’,“ napsal v popisu příspěvku, v němž článek ČTK sdílel. Jiří Plhák mu v reakci pod ním však důvody, proč něco takového není pro česká média zajímavé, po svém objasnil. „Pro naše domácí (objektivní a nezávislá) média jsou nepochybně důležitější volby v Zimbabwe,“ uvedl.

Organizace vytvořená pro hájení zájmů českých horníků zahájila protesty v Hilton Head, před sídlem Zdeňka Bakaly v Jižní Karolíně. Protest u sídla Bakaly byl čtvrtou takovou demonstrací. Koalice zorganizovala například manifestace před pobočkou společnosti M&T Bank v New Yorku a ústředím M&T Bank v Buffalu, uvedla ČTK. M&T Bank totiž prostřednictvím své dceřiné společnosti Wilmington Trust působí jakožto bezpečnostní agent pro Fondy Bydleni, lucemburský bytový fond, který vlastní českou realitní společnost RESIDOMO.

RESIDOMO nedodrželo závazky privatizační smlouvy OKD a neposkytlo českým horníkům v Ostravě byty za sníženou cenu. A M&T Bank, která nyní drží tento bytový fond v zástavě, se jakožto financující instituce podílí na tomto podvodu.

Mezitím se uskutečnila i shromáždění před sídlem společnosti Berkshire Hathaway, jednoho z akcionářů M&T Bank, kde si demonstranti oblékli kostýmy Supermana a žádali Warrena Buffetta, zakladatele a výkonného ředitele této společnosti, aby se stal „superhrdinou“ a „zachránil horníky“. Hlavním cílem koalice je usilovat o řešení krize ostravského bydlení a sjednání nápravy všech škod, které Bakala způsobil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…