Profesor Fiala se chystá k 21. srpnu oprašovat vlastenectví. Musíme prý tuto hodnotu chránit před blázny

17.08.2018 11:29

Vlastenectví je pozitivní hodnotou, o kterou se podle Fialy můžeme opřít. A měli bychom si ji hýčkat a chránit proti bláznům, kteří se nám ji prý snaží ukrást.

Profesor Fiala se chystá k 21. srpnu oprašovat vlastenectví. Musíme prý tuto hodnotu chránit před blázny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Příští týden uplyne padesát let od okamžiku, kdy sovětská armáda zahájila okupaci naší země. Okupovala ji déle než dvacet let. Předseda ODS Petr Fiala má za to, že i v takováto výročí máme vyvěšovat státní vlajky a být hrdí na to, že jsme jako národ přečkali těžkou dobu. Vyvěšení vlajky je projevem lásky k vlasti, vlasteneckým projevem. Vlastenectví je pozitivní hodnota, kterou si podle Fialy musíme hájit před různými blázny, kteří se prý snaží ukrást ji.

„Vlastenectví je pozitivní postoj, je to hodnota, kterou se nám už po několik let snaží ukrást různí blázni, poloblázni a extremisté. Ve vlastním zájmu jim vlastenectví nemůžeme přenechat. Nebojme se projevovat naši národní hrdost a vztah k vlasti i symbolicky. Před padesáti lety skuteční vlastenci demonstrovali s národními vlajkami. Na ulicích, v oknech, na autech. Obnovme i tento projev vlastenectví. Vyvěšujeme národní vlajky, když hrajeme hokej nebo fotbal. Bylo by silným gestem vlastenectví, kdybychom je dokázali vyvěsit i na památku významných dějinných událostí. Jako vyjádření občanského postoje, že si pamatujeme své dějiny, že ctíme své hrdiny, že jsme hrdí na svou vlast, na svou státnost, na svoji svobodu. Výročí 21. srpna 1968 je k tomu dobrou příležitostí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala na videu dostupném na serveru YouTube.

Občanští demokraté si výročí okupace připomenou na pražském Klárově, kde 26. srpna 1968 byla smrtelně postřelena studentka Marie Charousková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…