Profesor Pirk napsal, proč máme volit Jana Fischera

15.11.2012 10:07

Kardiochirurg Jan Pirk se jednoznačně postavil za prezidentskou kandidaturu Jana Fischera. Řekl o někdejším premiérovi, že je to respektovaný muž doma i v zahraničí, ví, že se Česko musí změnit a dokonce nabízí konkrétní kroky, které k této změně povedou, proto ho podporuje. A toto prohlášení se obratem objevilo na sociální síti Facebook. Jeho oponenti ovšem někdejšího premiéra za řadu věcí kritizují.

Profesor Pirk napsal, proč máme volit Jana Fischera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Jan Pirk

„Nový prezident musí být skutečně nestranický a nezávislý. Musí to být člověk rozvážný a zkušený. Člověk, který už něco dokázal ve svém oboru. Respektovaný ve vysoké mezinárodní politice, který bude důstojně zastupovat naši zemi. Člověk, za něhož se nebudeme muset stydět v zahraničí ani doma. Proto podporuji Jana Fischera," říká Pirk.

Je stále populární

Jan Fischer je spolu s Milošem Zemanem jedním z favoritů historicky první přímé volby prezidenta. Jeho oponenti mu často vyčítají vstup do KSČ, ve straně prožil celých devět let, anebo skutečnost, že jako premiér úřednické vlády neprosadil potřebné razantnější změny. Za zmínku stojí, že vstup do KSČ  mu vyčítá i kandidát ČSSD Jiří Dienstbier, který ale nedodává, že na krajské úrovni dnes sociální demokraté s komunisty hojně spolupracují a chystají se k tomu i po příštích sněmovních volbách, pokud v nich zvítězí.

O neochabující popularitě prezidentského kandidáta svědčí i skutečnost, že mu podařilo ve spolupráci se svým volebním týmem nasbírat přes sto tisíc podpisů občanů podporujících jeho prezidentskou kandidaturu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…