Program Babišovy vlády kladně hodnotí 43 procent lidí, 34 procent záporně

09.03.2018 15:17

S programem nynější vlády v demisi Andreje Babiše (ANO) je spokojeno 43 procent lidí, 34 procent nikoliv. V případě hodnocení její činnosti, komunikace, personálního složení nebo osoby premiéra převažuje ale mezi veřejností nespokojenost. Vyplynulo to z dnes zveřejněného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Ve všech posuzovaných aspektech je přesto kabinet vnímán lépe než loni v únoru tehdejší koaliční vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž členem bylo i ANO.

Program Babišovy vlády kladně hodnotí 43 procent lidí, 34 procent záporně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

S dosavadní činností Babišovy vlády vyjádřilo spokojenost 41 procent lidí, naopak 44 procent je nespokojeno. Při hodnocení její komunikace se kladně vyjádřilo 42 procent a 45 procent záporně. Třiačtyřicet procent občanů je spokojených i se samotnou osobou předsedy a 48 procent nikoliv. Největší převis nespokojených je ale u personálního složení vlády, kdy spokojenost s jejími členy vyjádřila třetina a nespokojenost téměř polovina dotázaných.

Přesto Babišův kabinet vychází z hodnocení lépe než Sobotkova vláda loni v únoru a v roce 2016. Současně má lepší hodnocení než vláda Petra Nečase, Mirka Topolánka (oba ODS) nebo Jiřího Rusnoka. V posledních zhruba deseti letech lidé příznivěji posuzovali jen vládu Jana Fischera a Sobotkovu vládu v prvních dvou letech jejího působení, tedy v roce 2014 až 2015.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…