Prohráli jsme. Zpackali jsme to. Petr Hampl po fiasku Trumpa čeká zlo

11.01.2021 10:02

Sociolog Petr Hampl se zamýšlí nad tím, co se teď stane s příznivci končícího prezidenta USA Donalda Trumpa. Přijde vlna poprav, odhaduje.

Prohráli jsme. Zpackali jsme to. Petr Hampl po fiasku Trumpa čeká zlo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump

Řada bývalých příznivců dává dnes ruce pryč od končícího prezidenta USA Donalda Trumpa. Platí to i o prezidentovi České republiky Miloši Zemanovi. Hampl to přičítá Zemanově mstivosti. Ale zatímco vůči lidem, které Zeman nazývá pražskou kavárnou, Hampl Zemanovu mstivost vítá, vůči Trumpovi už se mu nelíbí.

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí

V samotných Spojených státech podle jeho názoru proběhl pokus o revoluci, ale protože šlo o pokus zpackaný, stoupenci Donalda Trumpa v USA prý musí počítat s tresty.  

„Tisíce a tisíce lidí jsou na různých více či méně neformálních seznamech nebo jsou jen známi jako Trumpovi podporovatelé. Jim půjde nový režim po krku,“ napsal Hampl.

„Je to historicky normální. Po každé zpackané revoluci následuje vlna poprav. Můžeme s radostí konstatovat, že s postupem času ubývá násilnost, takže poražení revolucionáři budou jen vyhozeni z práce, vyhnáni ze svých domů a společensky znemožněni. U žádné americké silnice nebudou sloupy s brutálně umučenými těly, nebude dokonce ani sestavovány střelecké popravčí čety,“ rozvedl svou myšlenku.

Sám Hampl prý nedokáže mít vztek na vítěznou stranu, která se rozhodne dělat čistky. Zlobí se prý jen na Trumpa a jeho spolupracovníky, že neprovedli stejně důkladnou čistku před čtyřmi lety, když se Trump chopil moci. Podle Hamplova názoru byl tehdy Trump příliš mírný a postupoval zmateně.

Petr Hampl spekuluje, co příjde v USA

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…