Promlouvá Washington: K masakru v Jemenu

09.10.2016 9:05

Washington dává najevo, že nehodlá se Saúdskou Arábií táhnout za jeden provaz, pokud bude v Jemenu masakrovat civilní obyvatelstvo. Informuje o tom agentura Reuters.

Promlouvá Washington: K masakru v Jemenu
Foto: Ilustrační foto pixabay.com
Popisek: Blízký východ

Mluvčí Národní bezpečnostní rady amerického prezidenta Baracka Obamy Ned Price dal jasně najevo, že Spojené státy nebudou podporovat Saúdskou Arábii válčící v Jemenu donekonečna. Pokud bude saúdské letectvo masakrovat civilní obyvatelstvo, Washington prý spolupráci přehodnotí. V posledních dnech došlo k několika vzdušným úderům, za které krutě zaplatili právě civilisté.

Celý článek najdete zde.

„Ve světle této události jsme se rozhodli přehodnotit již tak dost sníženou podporu koalice vedené Saúdskou Arábií,“ oznámil Price.

8. října ohlásil úředník jemenského ministerstva zdravotnictví, že vzdušné údery koalice vedené Saúdskou Arábií zabily a zranily přes 450 lidí. Jeden u úderů byl údajně veden proti síni, kde se právě odehrávala pohřební smuteční slavnost. Saúdská Arábie však odmítá, že by jí vedená koalice stála za podobným masakrem.

V Jemenu proti sobě bojují šíitští povstalci podporovaní Íránem a vládní jednotky podporované sunnitskou Saúdskou Arábií. Boje trvají už dva a půl roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…