Prostořeký rocker Brichta tuší zlé časy: Bude to průser, muslimové nás zahltí. A pak si budou všichni dnešní chytráci a multikulti drbat makovice…

26.08.2016 21:20

Zpěvák Aleš Brichta na sebe už pěkných pár měsíců nepoutá pozornost jen zpěvem, ale také důraznou, leckdy hrubou a řádně hlasitou kritikou uprchlíků. Své pověsti bezezbytku dostál i v rozhovoru pro přílohu deníku MF Dnes. Nezůstalo však jen u tématu migrace. Brichta vychválil Václava Klause coby férového chlapa a sepsul Miroslava Kalouska (TOP 09). Prohlásil o něm, že je to „zkorumpovaný hajzlík“.

Prostořeký rocker Brichta tuší zlé časy: Bude to průser, muslimové nás zahltí. A pak si budou všichni dnešní chytráci a multikulti drbat makovice…
Foto: Daniela Černá
Popisek: Rocker Aleš Brichta si vzal slovo na petičním výboru

Aleš Brichta by prý nikdy nevstoupil do politiky. Ví o politice své, ví, jak umí někteří lidé leccos překroutit. Třeba kuponovou privatizaci Václava Klause považuje v jádru za dobrou myšlenku, ale prý se dostala do rukou „prasatům“. „Já ho považuju za strašně chytrého a férového chlapa. Když přejdu pár rozhodnutí udělaných v dobré víře, která zneužili vyčůránci...," prohlásil zpěvák na adresu Václava Klause.

Když měl popsat odvrácenou stranu politiky, vzpomněl si na Miroslava Kalouska. „Jednak mám mezi politiky pár známých, jednak vím, co je tam za lidi a jakým způsobem se tam krade. Jednou mi stačilo, když jsem byl svého času povolán k podání vysvětlení na protikorupční oddělení, protože jsem se někde zmínil, že si myslím, že Miroslav Kalousek je pěkný zkorumpovaný hajzlík,“ prozradil. Kalousek je podle Brichty typ člověka, který změní názor podle toho, jak se mu to zrovna hodí. Jednou mezi lidovci něco prosazuje, podruhé je ochoten spojit se ve vládě s komunisty a nakonec vyplave jako zakladatel TOP 09.

V dobrém se Brichta vyjádřil o Tomiu Okamurovi, kterého prý zná už od mládí, takže ještě z doby, kdy nebyl v politice. Spojila je muzika. Je však také pravdou, že jsou si názorově blízcí, pokud jde o snahu prosadit přímou demokracii, odvolatelnost politiků a především pokud jde o uprchlíky. O těch se s lidmi baví často na sociálních sítích. Přišel např. na to, že by uprchlíky v Česku vítalo asi 20 procent našich spoluobčanů, protože věří tomu, co říkají elity. Brichta věří spíš selskému rozumu.

Studenti filozofie? Prý často ztroskotanci, co se nezvládnou ani naobědvat

„Myslím, že mám klasické selské ekonomické názory, a když vidím, s kým jsem na Facebooku nejvíc ve střetu, tak jsou to různí studenti filozofických fakult a podobně. Proboha, co je to tam učí? Nějaký intelektuální neomarxistický profesorský demagog jim tam něco řekne a oni to po něm budou papouškovat až do roztrhání těla. Místo aby tihle lidi byli skutečnou elitou národa, tak jsou dneska v podstatě trosky a musíme je všichni živit, protože nejsou schopní se ani sami naobědvat," udeřil Brichta

To však neznamená, že by Brichta brojil proti elitám a priori. Nelíbí se mu například, že v Turecku prezident Erdogan likviduje skutečné elity. Využil prý toho, že Američané připravovali převrat v zemi půlměsíce, Rusové na to Turky upozornili a následkem toho vidíme čistku mezi elitami. Není to zdaleka poprvé, kdy nějaký politik využil situace a začal v zemi dělat pořádek po svém. Pokud se tomu dnes někdo diví, dokazuje to, že se lidé neumí poučit z historie.

To se dá podle Brichty říct i v případě muslimské invaze do Evropy. „To už tady přece bylo několikrát, vždycky se Evropa dokázala ubránit. Teď jsme nejblíž tomu, že to bude průser, že nás muslimové zahltí jiným náboženstvím, tradicemi, zvyky. A pak si budou všichni dnešní chytráci a multikulti drbat makovice, že tohle jsme nechtěli. Ale co nám to bude platné...“ posteskl si zpěvák.

„Dnešní křesťané neberou za vlastní jít kvůli víře s kůží na trh, kdežto muslimové jo; ti pořád ještě žijí ve středověku a klidně půjdou sekat hlavy. Evropané si víc váží hodnoty lidského života včetně svého, a tím pádem se v tom odmítají angažovat. To je ten problém. Jakékoliv náboženství je svinstvo a nástroj propagandy, ale křesťanství, které se kdysi taky šířilo ohněm a mečem, se postupně emancipovalo, kdežto islám ne,“ doplnil.

Máme svých starostí dost

Ale když si Evropané tolik váží lidského života, jak sám Brichta uznává, proč bychom neměli pomáhat uprchlíkům? „Jestliže máme svých starostí v tomhle státě habaděj, tak si přece nebudeme hrát na mesiáše. Nebudu chodit a rozdávat příspěvky nějakým dobrákům, kteří přijdou na hranici, že utíkají před tím, co si sami doma způsobili a nejsou schopni to dát do pořádku, jen ten nepořádek roznášet někam dál, když my nejsme schopní zaplatit lidem léčbu v nemocnici a důchodcům penze,“ nastínil Brichta svůj pohled.

Zpěvák si je vědom toho, že Evropa stárne, ale ani náhodou se nedomnívá, že by starý kontinent mohli zachránit noví migranti, Ukázalo se to už v Německu, kde sice majitelé firem stojí o pracovní sílu, ale potřebují pracovní sílu aspoň trochu kvalifikovanou, nikoli někoho, kdo dnes viděl šroubovák poprvé.  

Na místo migrantů je třeba změnit něco ve výchově. Je třeba vykořenit myšlenku, že kariéra je na prvním místě. „Protože v těch lidech někdo psychologicky vyvolal potřebu, že kariéra je podstatnější než rodina. Že tohle je standard. A že mít děti rovná se nemít se dobře. A co znamená prokazatelně nejlepší? Když si nejdřív pořídíte děti, už máte problém se sháněním zaměstnání, protože stát vám s nimi opravdu moc nepomůže,“ nebral si Brichta servítky. To se prý musí změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…