Protestovat proti očkování na covid-19? Naprosto stupidní, rozpálil se Kalousek

19.12.2020 18:22

Politický matador Miroslav Kalousek (TOP 09) oznámil, že v roce 2021 nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. To však neznamená, že by se Kalousek ve svých šedesáti chystal do důchodu. V rozhovoru pro deník Právo prozradil, jak přišel ke své leckdy nemilé pověsti a popsal, co ho mrzí. Mrzí ho prý například, že těch facek, které před pár lety vysázel jednomu muži na ulici, nebylo víc. Konstatoval také, že považuje za „naprosto stupidní“ protestovat proti očkování, které má člověka chránit před nemocí covid-19.

Protestovat proti očkování na covid-19? Naprosto stupidní, rozpálil se Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek prozradil, že sice nebude v Poslanecké sněmovně, ale své politické zkušenosti a rady hodlá dál nabízet tomu, kdo o ně projeví zájem. Pokud bude chtít, tak třeba i rodící se předvolební koalici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Vedle toho se hodlá živit ještě jinou prací, protože poradenstvím politickým stranám se prý uživit nemůže. Podle svých slov má několik pracovních nabídek, ale o těch teď nechce mluvit.

Sloužit své zemi hodlá prý až do smrti. V tomto směru je mu vzorem čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Od roku 1998, kdy se stal politikem, už se několikrát chystal v politice skončit, ale byl z toho vždycky smutný. Protože si vždy uvědomoval, že mu politika bude chybět.

Poznamenal také, že rozhodně není člověkem bez chyb, ale občas se o sobě dočetl věcí, nad nimiž mu zůstal rozum stát.

Nechci vůbec říct, že jsem svatý, ale občas jsem se o sobě dočetl věci, které by mě nikdy ani nenapadly. S tím se nežije úplně jednoduše, ale když stoprocentně víte, že máte čisté svědomí a že jste to neprovedl, tak se to dá přežít,“ poznamenal.

Posléze uznal, že na své leckdy neblahé pověsti nese svůj díl viny. Ten je podle jeho názoru dán tím, že nebyl milý na novináře a odmítl se s nimi bavit o řadě pitomostí a ty si začaly žít vlastním životem.

„Nemusí mi to nikdo věřit, ale nikdy jsem opravdu nikým nepohrdal a nikdy jsem si o někom nemyslel, že mi nesahá ani po kotníky. Nicméně v okamžiku velkých stresů mě naivní otázky dokázaly vytočit a místo, abych na ně trpělivě a empaticky odpověděl, tak jsem na ně odpověděl hrubě. To se mi určitě stávalo. Mrzí mě to,“ omlouval se Kalousek.

Jsou ale i věci, za které se omlouvat nechce. Třeba za situaci, kdy na ulici nafackoval jednomu muži.

„To nebyl žádný kluk, to byl dospělý člověk. Lidé v jeho věku rukovali do světových válek. A tento dospělý člověk na mě řval, že mě oběsí s celou rodinou. Mrzí mě, že jsem mu dal málo. Měl jsem mu přidat,“ prohlásil.

Před Sněmovnou se pustil do křížku i s odmítači očkování. Protestovat proti očkování, které má člověka ochránit před onemocněním covid-19, prý Kalouskovi „přijde naprosto stupidní“.

„Šel jsem do Sněmovny, před kterou demonstroval dav proti očkování proti covidu, což mi přijde naprosto stupidní, a řvali na mě, jestli bych se nechal očkovat? Říkal jsem samozřejmě, když to nebude Sputnik, nechám se očkovat, a čím dřív, tím líp. To se jim nelíbilo. Křičeli, že je to sledování lidí.

A jeden poměrně agresivnější typ mě chytil za rameno, tak jsem mu klidně řekl ‚prosím, nesahejte na mě, nebo vám tu ruku zlomím‘, a on mě okamžitě pustil. Odskočil s hrůzou v očích a já jsem pochopil ten strašlivý rozdíl mezi virtuální realitou na internetu, kde vám mohou říct beztrestně cokoliv, a osobním kontaktem, kdy z očí do očí si najednou uvědomí, že tu odvahu nemají,“ poznamenal Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…