Proti Bátorovi demonstrovaly stovky lidí. V jejich čele Liška

01.09.2011 17:27

U ministerstva školství demonstrovalo kolem tří set lidí za odvolání šéfa personalistiky Ladislava Bátory. Vadí jim jeho napojená na ultrapravicovou scénu. Protest svolal bývalý ministr a předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Proti Bátorovi demonstrovaly stovky lidí. V jejich čele Liška
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Demonstrace proti Bátorovi

Předseda Strany zelených a bývalý ministr školství Ondřej Liška svolal demonstraci na Facebooku přesto, že ministr Josef Dobeš úředníka Ladislava Bátoru už tento týden sesadil. Odvolal ho však z funkce šéfa personálního odboru na školství a zároveň jmenoval zástupce šéfky svého kabinetu.

To mimo jiné demonstrujícím vadí. Požadovali úplné odvolání Bátory z ministerstva. "Těch (kterým Bátora vadí) jsou venku, ve společnosti tisíce a tisíce, kteří si nechtějí nechat líbit to, že pomalu náš stát hnědne, že se tady aktivně prezidentovi republiky i některým ministrům daří vytvářet a posilovat podhoubí pro fašizující a antisemitské tendence," specifikoval Liška.

  • SLEDUJEME téma: Ladislav Bátora
  • "Chceme, aby nový školní rok začal bez toho, že v jeho vedení budou působit lidé prokazatelně spojení s antisemitskými, fašistickými a holokaust popírajícími subjekty," kritizoval Bátoru dál Liška.

    Související: Bátoro, my ti pokoj nedáme. TOPka syčí, Zelení jdou do ulic

    Kromě něj na akci promluvil i předseda Židovské obce v Praze František Bányai nebo iniciátor petice Ne Bátorovi Radek Matuška. Protestující drželi transparenty jako "Vztyčená pravice do školní lavice" nebo "Ministrův tým - pro školství splín". Bátora i na moment vyhlédl z okna, k demonstrujícím ale nesešel.

    Čtěte více:

    Bátora povýšil. Bude vicekancléřem ministra Dobeše

    Kníže prý vládní krizi považoval za skončenou. Ale rozmyslel si to

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

    21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

    Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…