Proti Czerninovi nepůjdeš! Senátní kandidat Franěk odhalil, co se mu stalo ve Fialově ODS

09.09.2022 11:45

Premiér Petr Fiala (ODS) nerozumí lidem, on je ten, kdo naši společnost rozděluje, říká v pořadu Aby bylo jasno kandidát do Senátu za Svobodné René Franěk, který je zároveň dlouholetým členem ODS. Politici vládní pětikoalice podle něj nemohou dělat kontaktní kampaň, jejich frustrace je tak velká, že by jim bylo podle jeho slov zřejmě ublíženo. Nad vyjádřením premiéra o proruských silách směrem k demonstrantům jen nevěřícně kroutí hlavou, Fialu podle něj do křesla předsedy vlády instaloval právě Putin.

Proti Czerninovi nepůjdeš! Senátní kandidat Franěk odhalil, co se mu stalo ve Fialově ODS
Foto: Archiv ODS
Popisek: René Franěk

Úvodem Franěk přibližuje, proč do Senátu nekandiduje za ODS, jejímž je členem, ale za konkurenční stranu Svobodných občanů. V senátním obvodu Jičín vyzve místopředsedu TOP 09 Czernina. „Vyhrál jsem v našem obvodě naprosto primárky. Byla určitá pravidla pro volby do Senátu, a ta strana ODS porušila. Řekli, že kandidovat nebudu, že bude kandidovat pan Czernin za TOP 09, protože podpoří pana Vystrčila na předsedu Senátu,“ krčí rameny. „Našim se to nelíbilo, tedy mi dali svolení, že mohu kandidovat za jiný subjekt,“ vysvětluje Franěk. Celkem dostal tři nabídky, z nichž si vybral nakonec právě Svobodné.

Celý rozhovor najdete ZDE

Hlavním tématem posledních dní byla demonstrace Česko na 1. místě na Václavském náměstí, která proběhla o víkendu. Lidé zde požadovali demisi vlády. Podle Fraňka se ukázalo, že ten, kdo rozděluje naši společnost, je nakonec premiér Petr Fiala (ODS) sám. Reakce premiéra, že akci svolaly proruské síly, podle něj byla potvrzením, že Fiala nemá ani potuchy, co se v lidech odehrává.

„Pan předseda vlády a předseda ODS Petr Fiala dostal zemi v nějakém stavu. A já bych chtěl, aby ji alespoň v takovém stavu vrátil, ale nepřipadá mi to. Myslím, že pan profesor, který je učitelem, není politikem do dnešní doby, a nerozumí lidem,“ konstatuje.

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
„Jestli se Putinovi někdy něco povedlo, tak instalovat pana Fialu na předsedu vlády naší republiky. Podívejte se, kde jsme a kam to vede,“ reaguje dál na Fialovy výroky o proruských silách, které na Václavském náměstí zmanipulovaly české občany.

V rámci kampaně Franěk objíždí desítky vesnic a hrozí se toho, jak lidé o vládě mluví: „Když jsem slyšel, jak ti lidé mluví o předsedovi vlády a předsedovi ODS, tak jsem si uvědomil, že nikdo z pětikoalice nemůže dělat kontaktní kampaň mezi voliči, protože by jim bylo asi ublíženo.“

Pokud lidé chtějí změnu, musejí jít k volbám, vyzývá Franěk: „Lidé si musejí uvědomit, jestli v tom chtějí pokračovat, a pak demokraticky rozhodnout ve volbách,“ dodává kandidát do Senátu René Franěk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…