Protikorupční Janeček má vazby na kritizovanou advokátní kancelář

13.12.2011 10:04

Nadační fond proti korupci založený Karlem Janečkem minulý týden kritizoval advokátní kancelář Šachta & Partners kvůli vazbám na podnikatele Ivo Rittiga, který měl zbohatnout na jízdenkách pražské městské hromadné dopravy. Deník Právo v úterý přišel s informací, že má na zmíněnou advokátní kancelář vazby právě i Janeček.

Protikorupční Janeček má vazby na kritizovanou advokátní kancelář
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Podnikatel Karel Janeček

Janeček totiž sedí v dozorčí radě 5P uzavřeného investičního fondu, a.s., který loni skoupil několik firem sídlících na stejné adrese, na jaké sídlí i Šachta & Partners. Jednateli zmíněných firem byli navíc v minulosti přímo advokáti z kanceláře (David Michal a Kateřina Babáková). Aby toho nebylo málo, má na stejné adrese sídlo také organizační složka firmy Cokeville Assets, přes níž měly být vyváděny peníze z pražského dopravního podniku k rukám podnikatele Rittiga.

Janeček popřel, že by se přes svůj nadační fond jen mstil advokátní kanceláři kvůli možným konfliktům z minulého podnikání. "V žádném případě," ohradil se ostře na dotaz deníku Právo. "Za sebe mohu říct, že jsem ani nevěděl, že pro některé aktivity 5P byly využity služby Šachta & Partners. Se Šachta & Partners nemám osobně nic společného, natož pak nějaké konflikty."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…