Protivládní demonstrace pokračují. V pondělí byli pozatýkáni ministři

19.03.2012 21:05

Další protesty proti vládnoucí koalici zažila Praha i v pondělí. S transparenty tentokrát přišly na pražský Klárov bez mála dvě stovky členů iniciativy ProAlt spolu s Akčním spolkem nezaměstnaných, Alternativou zdola, Ne základnám a dalšími. V rámci protestů došlo i k občanskému zatčení Nečasových ministrů.

Protivládní demonstrace pokračují. V pondělí byli pozatýkáni ministři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace studentstva proti Dobešovým reformám

„Vláda proti lidem, lidé proti vládě“, „Už je načase zbavit se Nečase“ nebo „Kvůli tobě, Kalousku, nemám ani na housku“ - to jsou hesla, která stála na četných transparentech protestujících, kteří se sešli po sedmnácté hodině, aby dali najevo nesouhlas s vládou Petra Nečase.

Těsně po začátku demonstrace dorazil přes Mánesův most i další průvod, který vedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, což počet přítomných protestujících zhruba zdvojnásobilo. Podle informací agentury ČTK bylo v jednu chvíli na místě na šest set lidí.

Kalousek do basy, ať podá demisi

Během demonstrace pronesl proslov například předseda školských odborů František Dobšík, místopředseda Odborového svazu hasičů Zdeněk Juřík, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková či prorektor Univerzity Karlovy Stanislav Štech.

Kromě proslovů proběhl také speciální happening, v jehož rámci byli „pozatýkáni“ někteří současní ministři. Ty představovali účastníci demonstrace s maskou či fotkou příslušného politika před obličejem.

Po plánovaném závěru akce kolem šesté hodiny večerní se účastníci za všeobecného skandování hesel typu „Kalousek do basy, ať podá demisi“ přesunuli kolem polské ambasády na Malostranské náměstí, kde byla akce oficiálně ukončena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…