Průzkum v zemích NATO: Rusko je na Ukrajině agresor. Ale bojovat proti němu nechceme

22.06.2015 16:16

Americká společnost Pew Research Center provedla unikátní průzkum v největších členských zemí NATO. Mezi obyvateli se ptala na ukrajinskou krizi a všechny souvislosti s ní.

Průzkum v zemích NATO: Rusko je na Ukrajině agresor. Ale bojovat proti němu nechceme
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Jednou z otázek tak byl například názor na Ruskou federaci coby globální hrozbu či případná ochota bránit napadené spojence z Aliance. Společnosti odpovídali na dotazy lidé z osmi klíčových států NATO, tj. z Kanady, USA, Velké Británie, Německa, Polska, Španělska, Francie a Itálie, což dohromady představuje osmasedmdesát procent populace Severoatlantické aliance.

Obyvatelé zemí NATO prý viní z ukrajinské krize především Rusko, které vnímají jako agresora. Vojenskou pomoc ale zároveň Ukrajině nejsou ochotni poskytnout. Většina lidí se podle svých slov ani nechce účastnit vojenských akcí na podporu svých spojenců v případě napadení ze strany Ruska. Věří prý, že napadenému pomohou hlavně Spojené státy.

  • Na výsledky grafické podoby hlasování se můžete podívat ZDE

Zároveň dala veřejnost jasně najevo, že by uvítala přednost ekonomické pomoci zemi, která balancuje s krachem. Pro tento případ pomoci se podle zveřejněných údajů vyslovilo 70 procent dotázaných. Vojenskou pomoc pak podporuje pouze jednačtyřicet procent obyvatel vybraných zemí.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…